Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 04.06.2018.
14:33
Tanjug A

Obradović: Pojedinci otkazali poziv, a imaju obavezu...

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović, pred duel sa Portugalijom u baražu za Svetsko prvenstvo, kaže da je prihvatio da pored ženske selekcije vodi i mušku jer mu je to obaveza, za razliku od pojedinih igrača koji su odbili da igraju.

EPA/ADAM WARZAWA
Ljubomir Obradović je prihvatio da pored ženske selekcije vodi i mušku.

Otkrio je da mu je nekoliko rukometaša otkazalo poziv u petak, poput Petra Đorđića i to iz, kako je naglasio, neubedljivih razloga.

- Prihvatio sam se toga jer mi je to dužnost i obaveza za razliku od nekih igrača. Pričao sam sa Đorđićem pre mesec dana, oporavio se od povrede, međutim, sada je odustao. Razlozi nisu bitni, nisu ubedljivi. Ima nekih igrača koji se nisu ni javili. Ako je to moja obaveza, onda je i njihova obaveza da pomognu u teškoj situaciji za muški rukomet.- rekao je Obradović za sajt RSS.

Kako je naveo, mnogo se čekalo da se neki igrači jave na telefon i odgovore na poruku, ali nije hteo da ih imenuje.

- Predstavio sam se, rekao sam, ko sam, šta sam, nisu našli za shodno ni da se jave. Svaka čast Petru Nenadiću, rekao mi je "Ljubo, zahvaljujem se na pozivu, želeo sam sa vama da radim, ali posle svih zbivanja, ne mogu više". To poštujem, to se zove korektan odnos. Da se neko javi, kaže "mogu, neću, hoću". Govorimo istim jezikom. Šteta je što tako momci razmišljaju. I za njih je neko radio pre da bi oni išli na Svetska prvenstva, da bi i oni napravili dobre ugovore. Zato je i to bila njihova obaveza, da nekim novim momcima olakšaju izlazak na veliku scenu. Nema pravo niko ko je sposoban da kaže neću i ne mogu. Svestan sam da će se svaliti na mene u slučaju neuspeha, ali ubeđen sam da ćemo proći.

Prema njegovim rečima sa puno optimizma ulazi u duele sa Portugalijom.

- Ne smemo da dozvolimo da ispadnemo u pretkvalifikacije, to je praktično C grupa svetskog rukometa. Ulazim sa pravim i hrabrim momcima koji će da izvuku dve utakmice. Zahvaljujem im se što su se odazvali, što su pravi Srbi u teškom trenutku.

Obradović, koji je u Portugaliji osvojio čak sedam titula prvaka države sa Belenesesom i Portom, naglašava da jako dobro poznaje protivnika.

- Poznavajući naš kvalitet, mentalitet, moranje i inat, verujem u moj tim. Jako dobro poznajem Portugalce, devet momaka je stasalo uz mene dok sam bio trener u Portu. Možemo da napravimo protivtežu njihovom stilu igre i da odgovorima na njihove zadatke - zaključio je selektor.

Srpski rukometaši prvi meč baraža protiv Portugalije igraju 10. juna u Nišu, dok je revanš četiri dana kasnije u Varzimu.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online