Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 16.11.2018.
20:48
Vestionline A

Đokovićeva relikvija u pobedi protiv Čilića: 31 poen uzastopce na svoj servis

U poslednjem meču osnovnog dela završnog godišnjeg turnira u Londonu naš as savladao hrvatskog tenisera sa 7:6 (9:7), 6:2.

EPA/Will Oliver
Đoković posle meča s Čilićem

U ovom meču nije bilo pitanje da li Čilić može da pobedi Đokovića nego može li uopšte da mu uzme poen na njegov servis. Naš as je priveo prvi set kraju, a započeo drugi s pet gemova uzastopce bez izgubljenog poena, a nijedan nije izgubio kada je servirao u taj-brejku. Čudesno. Hrvatski teniser mu je u prvom setu uzeo tek dva poena na servis i to na drugi (12/14). Na prvi je Đokovićev učinak bio 20/20.

U drugom setu Čilić je prve poene osvojio tek kada je Đoković servirao drugi put.

Naš najbolji teniser, prvoplasirani na svetskoj listi, ulazi u polufinale kao apsolutni pobednik grupe, sa sve tri pobede i bez izgubljenog seta. Igraće u subotu u 21 čas u polufinalu s Južnoafrikancem Kevinom Andersonom, koga je u Londonu savladao u vimbldonskom finalu. U drugom polufinalnom duelu u 15 časova igraju Švajcarac Rodžer Federer i Nemac Aleksandar Zverev.

Finale je u nedelju u 19 časova.

II set

6:2 Đoković apsolutni pobednik grupe "Gustavo Kuerten"

5:2 Đokovićev drugi uzastopni brejk. Serviraće za pobedu.

4:2 Đoković potvrđuje brejk i osvaja još jedan gem na svoj servis bez izgubljenog poena.

3:2 Najzad i brejk, a osvaja ga Đoković posle skoro sat i po igre. To je bila sedma prilika našeg tenisera za gem na protivnički servis.

2:2 Đokoviću pripada gem u kojem je Čilić na servis našeg tenisera najzad uzeo dva poena.

1:2 U gemu s izjednačenjima Čilić se bolje snašao u prelomnim trenucima.

1:1 Peti Đokovićev servis gem "s nulom". Čudesno.

0:1 Đoković je u dugom prvom gemu drugog seta imao četiri brejk lopte, dve pri 15:40, ali se Čilić izvukao.

I set

7:6 (9:7) Đokoviću pripada druga set-lopta u taj-brejku za 9:7. Našem asu su i u taj-brejku pripali svi poeni na njegov servis (8), a ni u prethodna četiri gema u kojima je servirao nije izgubio nijedan (16). Čilić mu je uzeo samo dva poena na drugi servis (12/14). Na prvi servis je 20/20.

6:6 Igraće se taj-brejk. Ni Čilić nije popustio na svoj servis, a dvaput je servirao za ostanak u prvom setu.

6:5 Đoković u poslednja četiri gema na svoj servis ne gubi ni poen.

5:5 Čilić ostaje u prvom setu.

5:4 I još jedan Đokovićev savršeni gem, bez izgubljenog poena. 12:0 na njegov servis u poslednja tri gema. Šlagvort da se podsetimo da je našem asu pripalo 14 prvih međusobnih duela s Čilićem. Sada je skor 16:2, a 2:1 ove godine.

4:4 I dalje bez brejka.

4:3 Drugi uzasopni gem na Đokovićev servis koji naš as osvaja bez izgubljenog poena.

3:3 U najdužem gemu do sada Đoković je imao brejk-lopte, ali je gem pripao hrvatskom igraču.

3:2 Đoković osvaja gem bez izgubljenog poena na svoj servis.

2:2 Svakom je pripao do sada njegov servis gem.

Tanjug/AP
Đoković uz efektnu scenografiju izlazi na meč protiv Čilića

Pobeda Nemca Aleksandra Zvereva protiv Amerikanca Džona Iznera - 7:6 (7:5), 6:3 - otklonila je sve nedoumice o raspodeli mesta u grupi "Gustavo Kuerten" na završnom godišnjem turniru u londonskoj dvorani "O2". Zverev je tako prošao u polufinale i to kao drugi, a Novak Đoković, koji je plasman među četiri najbolja obezbedio još pobedom u drugom kolu, definitivno je prvi (bila je mala mogućnost da bude i drugi, ali to sada i nema veze).

U polufinalu u subotu Đoković igra s Južnoafrikancem Kevinom Andersonom, a Zverev sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, pobednikom u grupi "Lejton Hjuit".

Tako je susret Đokovića s Čilićem bez takmičarskog značaja za polufinale (imao bi ga da je Izner pobedio Zvereva), Biju bitku za 200 poena za svetsku listu i 203.000 dolara, koliko vredi pobeda u grupi. Naš as, naravno, ima motiv da osvoji trofej bez poraza. Takav učinak doneo bi mu 1.500 bodova i 2.712.000 dolara, a jedino on i dalje i ima takvu šansu jer su ostali polufinalisti pretrpeli po jedan poraz. 

POVEZANE VESTI

Petak 16.11.2018. 22:47
Пријатељски меч? С ким? Мучио је Ћилића у првом сету, сад ће да га слупа са 6:2
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online