Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 22.09.2018.
19:39
Sponzorisani tekst A

Kako najlakše objaviti knjigu u Srbiji

Ako ste ikada nešto napisali sigurno ste se zapitali kako najlakše objaviti knjigu u Srbiji. To je pitanje koje mori mnoge autore, a pre svega potencijalne autore koji imaju spreman rukopis ali jednostavno nisu sigurni koja im je opcija za izdavanje najpovoljnija. Kada govorimo o povoljnosti ponude, tu se najčešće misli na finansijski momenat.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako najlakše objaviti knjigu u Srbiji? Jednostavno, tradicionalno štampanje knjiga je suviše skupo za nekoga ko tek započinje svoju spisateljsku karijeru. Takođe, ako nemate jaku podršku ozbiljne izdavačke kuće, vaše delo će teško pronalaziti put do knjižara, a samim tim i do potencijalnih kupaca, odnosno čitalaca. Kada govorimo o tome mislimo naravno na sasvim logičnu i ekonomski opravdanu činjenicu da sva najbolja prodajna mesta u knjižarama širom Srbije i regiona dobijaju već etablirani autori. Zato e knjige mogu biti pravo rešenje.

Inspiracija je u nama

Veliki broj vas koji čitate ovo je makar nekada u životu nešto napisala. Bilo da je to neka poema, kratka priča ili ozbiljan rukopis od više stotina strana, taj spisateljski potencijal postoji u vama. Na vama je prvo da ga otkrijete što nije nimalo lako. Činjenica je da smo najkreativniji u ranoj mladosti. Deca su u ranom detinjstvu najpovezanija sa tom unutrašnjom kreativnošću koja ih vodi. Kako odrastamo ona postaje sve slabija i udaljenija. Jedino najbolji pisci, odnosno umetnici u globalu, uspevaju uspešno da ponovo dođu do te nepresušne onozemaljske energije. Ta inspiracija je nešto neponovljivo što nas uzdiše do visina. Čovek kao umetnik više nije običan čovek od krvi i mesa, već biće koji svakim svojim potezom ili idejom stvara nešto novo. Nešto novo i neponovljivo. On tada više nije čovek, on je stvaralac.

Izdati knjigu u Srbiji. Kako?

Nakon što ste napisali i mukotrpno proveravali i eliminisali sve greške i nedoslednosti, sledi logično pitanje - kako izdati knjigu u Srbiji? Već smo naučili da štampanje knjiga nije nimalo isplativo za autore koji su na početku svoje karijere, ili one koji jednostavno žele da podele svoja pisanija sa svetom. Zato su e knjige odlična opcija za njih jer nude kako nisku cenu proizvodnje, tako i velike mogućnosti za plasman i prodaju.

Kako do e knjige?

Doći do e knjige, odnosno objaviti svoju e knjigu nije bilo nikada lakše. Naime, uz pomoć izdavača pod imenom Digitalne knjige koji se bavi objavljivanjem e knjiga već više od deceniju, novi autori dobijaju mogućnost koja im do sada nije bila na raspolaganju. Sada je moguće izdati knjigu u Srbiji za samo 99 evra! Zvuči neverovatno? E pa prilično je realno i moguće. A u tu cenu pored same konverzije knjige u digitalni format i distribuciju na najveće online markete Google Play i iTunes, dobićete i uredničko čitanje ako vaša knjiga nije prethodno lekturisana, kao i mesečne finansijske izveštaje kako biste do detalja mogli da pratite ko kupuje vaša dela, odnosno ko vam je publika.

Plus dodajte na to da e knjige postaju sve popularnije iz godine u godinu i shvatićete da je ovo više nego dobra ponuda. Zato nema razloga za čekanjem, već rukopis u ruke i pravac na objavljivanje!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online