Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.11.2018.
16:46
Irena Karić - Vesti A

Ko su "Litera" umetnici?

U Beogradu, u samom srcu boemske četvrti Skadarlija, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Stari grad, organizovana je prezentacija literarnih ostvarenja književnika i slikara udruženja "Litera Mladenovac" i "ULUM Mladenovac", koji su nam predstavili svoja ovogodišnja ostvarenja, u kultnoj Kući Đure Jakšića.

I.Karić
Članovi udruženja "Litera" i "ULUM" sa predsednicom udruženja, Sanjom Sarić

U programu su učestvovali članovi oba udruženja, čija je predsednica Sanja Sarić, koja je pre nešto više od godinu dana osnovala "Udruženje književnika i ljubitelja knjige", sa idejom da ovo bude samo jedan od mnogobrojnih susreta sa medijima, koji će propratiti rad ovog talentovanog tima.

I.Karić
Autori ovih književnih ostvarenja prezentovali su publici odlomke svojih dela besedom

Udruženje, kakvo je danas, svoju ekspanziju će doživeti uz pomoć člana gradskog veća zaduženog za kulturu, gospodina Zorana Jocića.

I.Karić
 

- "Litera Mladenovac" je mlado udruženje, ali svojim radom i ostvarenjima, uspeva da ohrabri stvaralaštvo u našem gradu. Osnovni cilj je promovisanje književnosti u svim formama, podsticanje lokalnog stvaralaštva, razvoj jezičkih veština, kulture govora, pisanja i čitanja, podsticanje stvaralaštva mladih. Naše osnovno opredeljenje je da negujemo naše pismo, pa su shodno tome sva izdanja "Litere" štampana ćiriličnim pismom - izjavio je Jocić.

I.Karić
Sanja Sarić

Da je pisana reč cenjena među milenijalcima, generaciji "X", kao i pripadnicima "baby-boom" -a u prilog govori velika zainteresovanost za prisustvo na ovom događaju, gde su pored zbornika poezije autora, kratkih priča, pripovedaka i zbirki zavičajne poezije, predstavljene i dečije pesme talentovanih pisaca.

Iako članovi ovog tima poseduju uzrasnu raznovrsnost, i različit pristup pisanju, postoji jedna činjenica koja ih sve povezuje.

I.Karić
 

- Večeras nas je ovde okupila ljubav prema lepom: bila to reč, slika, zvuk, potreba za lepotom izraza svojstvena svim umetnicima. Mi smo zbog toga osnovali "Literu", sa nadom da je ovo jedan od mnogih naših susreta - izjavila je Sanja Sarić, glavni organizator događaja.

I.Karić
 

Na ovoj manifestaciji okupljeni su i pojedni članovi "ULUM" -a, koji se bave likovnim stvaralaštvom, bilo amaterski ili profesionalno. Cilj njihovog angažovanja bio je da se likovni život u gradu podigne na viši nivo, i da se zajedničkim delovanjem umetnika afirmiše njihovo stvarlaštvo.

I.Karić
 

U dobu digitalizacije, i opšte prisutnog trenda tvitovanja, lajkovanja, jutjubera,influensera, i deljenja multimedijalnog sadržaja putem društvenih mreža, postoji potreba za povezivanjem tradicionalnih, i modernih vrednosti. Svi mi, bez obzira na talente koje posedujemo, imamo dužnost da mlađim generacijamo skrenemo pažnju na značaj negovanja kulture, tradicije, i istorije naše zemlje. Knjigama. Čitanjem. Pisanjem.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online