Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 20.08.2014.
17:29
Beta A

Ruski trgovinski lanac traži voće i povrće iz Srbije

Predstavnici ruskog trgovinskog lanca "Diksi", koji je zainteresovan za povećanje uvoza voća i povrća iz Srbije, dostavili su danas Privrednoj komori Srbije (PKS) listu najtraženijih proizvoda.

Rusi najviše traže jabuke, kruške i šljive, ali i karfiol, paradajz krastavac i papriku
 

"U maloprodajnim objektima 'Diksija' najviše mesta ima za jabuke, šljive i kruške, kao i za paradajz, karfiol, krastavac i papriku", rekao je Nenad Budimović, sekretar Udruženja PKS za poljoprivredu, prehrambenu industriju, šumarstvo i vodoprivredu, nakon sastanka predstavnika ruskog lanca sa proizvođačima i izvoznicima voća i povrća u Srbiji.

Kako je istakao, ruski lanac zainteresovan je i za ostale vrste voća i povrća, kao i za proširenje asortimana srpske robe na smrznuto voće i povrće, malinu kupinu i ostalo.

"Na rafovima 'Diksija' mogli bi da se nađu i futoški kiseli kupus i turšija", dodao je Budimović.

Voćarima pune ruke posla: Spremaju se za rusko tržište

Prema njegovim rečima, prilikom današnjeg susreta predstavnika ruskog trgovinskog lanca i domaćih kompanija koje se bave proizvodnjom i preradom voća i povrća, dogovoreno je i nekoliko konkretnih poslovnih aranžmana sa proizvođačima jabuka i šljiva.

Uskoro se očekuju i prve isporuke voća, od oko 10.000 tona, ukazano je na sastanku, na kojem je bilo reči i o izvozu za sledeću sezonu, posebno jagoda, trešanja, breskvi, kajsija, šljiva i jabuka.


"Rusi bi mogli da spasu srpsku poljoprivredu"

Predstavnici "Diksija" ocenili su da su srpski proizvođači na ruskom tržištu konkurentni cenom i kvalitetom svojih proizvoda.

Promet tog trećeg po veličini trgovinskog lanca u Rusiji (dixy.ru), koji ima više od 2.000 maloprodajnih objekata, prošle godine dostigao je sedam milijardi dolara, u čemu je promet voća i povrća učestvovao sa 15 odsto, saopstila je PKS.

EU: Srbijo, nije ti pametno da izvoziš hranu u Rusiju

POVEZANE VESTI

Sreda 20.08.2014. 17:34
Вучић каже да неће дозволити да нас ико уцењује. Баш ме интересује шта ће се десити после најновије уцене ЕУ везане за наш извоз хране.
Sreda 20.08.2014. 17:37
Ovo su prelepe vesti.sad ce tajkuni i vucic da rade na sabotazi i blokiranju ovog posla a mozda yvedu sankcije Rusiji, voleo bih da gresim.
Sreda 20.08.2014. 18:01
a ironija je da će se od toga svega ovajditi mišković, kostić i ostali prepakivači .... srbija neće videti ni cvonjka.... valjda to tako mora - para ide na paru, a buva na fukaru....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online