Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.02.2019.
14:44
Vestionline A

Srpska hrana na sajmu u Dubaiju

Na Gulfud sajmu u Dubaiju svoje proizvode tradicionalno predstavljaju izlagači iz Srbije. Najveći svetski sajam hrane, pića i ugostiteljstva, održava se od 17. do 21. februara, a među 5.000 izlagača iz 186 zemalja sveta, Srbija ima svoje predstavnike - 13 kompanija koje izlažu i šest koje imaju status posetioca.

PKS
 

Delegacija proizvođača iz Srbije i ove godine u na sajmu u Dubaiju boravi u organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije. Na štandu Srbije u Hali Šeik Said svoje proizvode predstavljaju: "Zdravo organic", "Master fruits", "PIK Bečej", "Bahus", "PIK Južni Banat", "ITN Group", "PIP Novi Sad", "Nektar", "Benlian food", "Mundorama", "Bernstein doo", "Damar confit" i sirana Jovanović.

Posetioci Gulfuda mogu da se upoznaju sa širokim asortimanom srpskih proizvoda - od sokova i sokića za najmlađe, preko pirinčanih i kukuruznih pločica, pirinčane kaše, džemova, energetskih napitaka, svežih srpskih tartufa i proizvoda od tartufa, do ajvara, voća, povrća, tortilja i vrhunskih sireva.

U svojstvu posetilaca na Gulfudu su kompanije "The Truffles CO. ltd", "Tisacoop LTD", "BMD", "Agranela", "Agropartner" i "Mirotin Tisa".

PKS
 

Sajam Gulfud 2019 otvorio  je Šeik Hamdan Bin Rašid el Maktum, zamenik vladara Emirata Dubai i ministar finansija UAE. Ambasador Srbije u UAE, Stanimir Vukićević posetio je štand Srbije i razgovarao sa predstavnicima kompanija o mogućnostima plasmana proizvoda na tržište UAE i šire.

S obzirom na to da Ujedinjeni Arapski Emirati uvoze više od 80 odsto prehrambenih proizvoda, od čega 50 odsto ponovo izvoze u zemlje Zaliva i istočnu Afriku, ulazak na tržište UAE predstavlja dugoročno obezbeđivanje poslovanja svim proizvođačima hrane i pića iz sveta.

Prošlogodišnji nastup kompanija iz Srbije, takođe u organizaciji PKS i RAS, na Gulfudu bio je uspešan - dogovoreni su izvozni poslovi vredni više od dva miliona evra, a predstavnici srpskih firmi održali su više od 430 bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim partnerima iz UAE, drugih zemalja Bliskog istoka i ostalih država zainteresovanih za uvoz hrane iz Srbije.

Najveće interesovanje za naše proizvode pokazali su potencijalni partneri iz Dubaija, Omana, Katara, Rusije, Kanade, Najrobija, Indije, Egipta, Saudijske Arabije, Bahreina, Kine i Južne Koreje.

PKS
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online