Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 31.07.2014.
00:29
Beta A

“Nemoguć je bilo kakav dogovor sa BiH“

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je večeras za RTRS da se na nivou BiH ne može održati nijedan dogovor i da su za to odgovorni bošnjački političari.

Dogovor na nivou BiH nije moguć, za to krivi bošnjački političari: Milorad Dodik
 

Da dogovor na nivou BiH nije moguć potvrđuje, rekao je Dodik, i to što nije postavljen direktor Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) Srđan Rajčević, iako je prilikom formiranja Saveta ministara BiH dogovoreno da direktor RAK bude Srbin, i za to je sprovedena potrebna procedura.

"Mislim da je BiH nemoguće graditi na pricipima totalnog nepoverenja. Nastojanja mnogih da u BiH naprave pristup u stilu da su problem samo političari, govori o tome da se pokušavaju zameniti teze. Ovde je sukob koncepcija - jedne centralizovane i prava kojeg imamo na autonomiju", rekao je Dodik.

Govoreći za RTRS, predsednik RS je dao podršku Izraelu da brani teritoriju i narod, a istakao da želi da tamošnji sukob prestane što pre i da ne bude stradanje ni Izraelaca, ni Palestinaca.

Komentarišući to što se predsjedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, zbog izraelskog napada na Gazu, nije sastao s ambasadorom Izraela za BiH Davidom Koenom, Dodik je rekao da je važnija Izetbegovićeva poruka da "očekuje da će muslimani jednog dana toliko ojačati da će morati reagovati i Nemačka i SAD kako treba".

"Možete li misliti na kojem smo mi mestu, kada oni poručuju takvim velesilama da moraju da poštuju to što muslimani misle", rekao je Dodik.

Dodik je ponovio da u RS ne treba olako uzimati izjave premijera Turske Redžepa Taipa Erdogana o BiH i podršci samo muslimanima.

On je naveo i da su RS potrebni pošteni oktobarski izbori, a bio je potreban i fer dogovor koji je njegova stranka, SNSD, pokušala da napravi sa SDS-om na nivou BiH, ali to nije uspelo.

"Sada sam pomalo tužan što to nije uspelo", rekao je Dodik i dodao da bi u tom slučaju bila "relaksirana situacija u RS, a vidimo šta se dešava u Federaciji BiH".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 31.07.2014. 01:04
Ne popustaj ni milimetra Milorade!!
Četvrtak 31.07.2014. 07:59
BiH je previd Amerike i EU. Da su mogli skupa nebi ratovali, ali na ovom svetu je sve moguce pa i to. Da ni jedno cudo potrudio se i Dodik uz svesrdnu pomoc Izetbegovica, dok mu hrvati dodju kao neki balans, ceka se da oba ovna padnu sa brvna, a oni na miru bez ometanja predju preko.
Četvrtak 31.07.2014. 14:15
Naravno da je nemoguc, oni su prihvatili Klintona a ovaj pametan...pa se izmakao na vreme i zaradio pare.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online