Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 17.10.2014.
07:39
B. Simonović - Vesti A

Đaci se tukli zbog velike Albanije

I u Crnoj Gori su uzavrele strasti zbog nečuvenog skandala i do sada nezapamćene političke provokacije na fudbalskoj utakmici Srbija - Albanija u Beogradu, zbog koje je meč prekinut, a najkritičnije je u Ulcinju, Plavu i Tuzima, gde su Albanci u utorak uveče do zore slavili i radovali se tome što se desilo u glavnom gradu Srbije.

Fudbal u senci nasilja
 

Slavlje je sutradan kulminiralo i u fizičke obračune u Ulcinju, a naročito u Tuzima gde je u Gimnaziji "25. maj" došlo do opšte tuče učenika, s jedne strane albanske a sa druge crnogorske i srpske nacionalnosti. Kavgu su započeli učenici albanske nacionalnosti, koji su u školu došli sa majicama sa crnim dvoglavim orlom i drugim albanskim nacionalnim obeležjima.

Nisu smislili sami

Ovo je mnogo veća i opasnija provokacija od one koju bi mogli smisliti i realizovati u Vladi Albanije, jer iza svega očigledno stoje neki snažniji centri moći, smatra Jovan Vučurović iz Nove srpske demokratije.


- Da situacija bude još opasnija, ova demonstracija bezobrazluka koju smo videli na stadionu Partizana, koordinirano je pozdravljena u svim mestima koja su predstavljena kao delovi takozvane velike Albanije.

Pred školom se, pored jakih policijskih snaga, ubrzo okupio i veći broj roditelja, ali umesto da smiruju strasti sinova tuču su nastavili i njihovi očevi, pa je sukob smiren i red zaveden tek kad je policiji stiglo znatno pojačanje i specijalci. Epilog sukoba je za sada šest lakše povređenih učenika kojima je ukazana lekarska pomoć u podgoričkoj bolnici, a da li će i ko sve i odgovarati za sve ono što je sukobu prethodilo, ostaje da se vidi.

Opozicione političke partije su jednodušne u osudi incidenata, a potpredsednik parlamenta, inače jedan od lidera Demokratskog fronta, profesor dr Branko Radulović je zatražio hitnu i efikasnu intervenciju nadležnih organa i oštro kažnjavanje, prvenstveno organizatora slavlja u Plavu, Tuzima i Ulcinju posle skandala i svega što se u utorak uveče desilo u Beogradu.

U vladajućoj Demokratskoj partiji socijalista, međutim, nisu pokazali preveliku zabrinutost zbog svega što se desilo u Crnoj Gori posle prekida utakmice Srbija - Albanija, jer smatraju da je sve to uobičajena navijačka euforija "oko koje ne treba dizati tenzije..."

POVEZANE VESTI

Petak 17.10.2014. 10:49
Ovo je vec postalo pravilo na Balkanu da politicari sprovode svoju ratnohuskacku politiku preko incidenata na fudbalskim utakmicama, izazivajuci mrznju medju nacijama. Gori su od svih mafijasa i pedofila zajedno, a verovatno su i sami mafijasi i pedofili.
Petak 17.10.2014. 11:40
Касно је за буђење српских гена у Црногораца. Њихова лађа коју је Тито направио а Мило поринуо, никада се вратити неће у своју матичну луку. Ми Срби смо поражен народ, запад је успео у својим намерама.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online