Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 21.10.2014.
17:08
Beta, jutarnji.hr A

Crnogorskom kralju heroina pevala i Severina

Kontroverzni rožajski biznismen Safet Kalić, poznat i kao "crnogorski kralj heroina", optužen za pranje novca stečenog švercom droge, uhapšen je u Beču s lažnim kosovskim pasošem, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore. Čovek čije ima široka javnost do juče nije ni znala, u estradnim krugovima u regionu bio je poznat po galantnosti, pa je na njegovoj svadbi pevala i čuvena Seve koja je za dve otpevane pesme zaradila neverovatnih 50.000 nemačkih maraka.

Safet Kalić 2001. godine pred svoje venčanje
 

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević i direktor policije Slavko Stojanović na konferenciji za medije naveli su detalje hapšenja begunca za kojim su crnogorski nadležni organi tragali godinama.

Kalić, optužen za pranje osam miliona evra zarađenog prepordajom droge u Nemačkoj, uhapšen je s lažnim pasošem i od njega zavisi dali će odmah biti izručen Crnoj Gori ili će se čekati procedura predvi]ena postupkom ekstradicije.

"Mala" nije znala

Hrvatskim medijima je hapšenje Kalića interesantno jer kako bi podsetili da je na njegovom venčanju bila angažovana i Severina, koja je za smo dve otpevane pesme zaradila 50.000 nemačkih maraka. Severinin menadžer Tomislav Petrović tada je pokušao da opravda pevačicu: "Severina nije proveravala čime se bave mladenci, porodica i prijatelji. Na gostovanje je otišla po preporuci Đorđa Novkovića".

Ministar Konjević nije želeo da saopšti gđe se Kalić krio od 2011. kada je za njim raspisana poternica, niti čime se bavio tokom bekstva. On je uhapšen u saradnji sa austrijskom policijom na osnovu međunarodne poternice.

Kalić se smatra jednim od ključnih narko dilera heroina na severnoj ruti kroz Crnu Goru ka zapadnoj Evropi. U Višem sudu u Bijelom Polju početkom oktobra je završeno suđenje Kaliću, njegovom bratu Mersudinu i supruzi Amini, a izricanje presude je bilo zakazano za danas, ali je naknadno odloženo za 3. novembar.

Nije, međutim, jasno šta će biti s tim suđenjem, jer to zavisi od postupka izručenja Kalića Crnoj Gori. Kaliću i njegovoj porodici i ro]acima oduzeta je imovina vredna više od 22 miliona evra.

Pogledajte kako je izgledala čuvena Safetova svadba na koju se dolazilo i helikopterom, a gde je zbog šenlučena moralo da interveniše 100 policajaca. naravno, svi su opozvani.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.10.2014. 17:35
Svi su oni nižeg ranga Milo Turčin i njegov brat drže evropu sa drogom i belim robljem.
Utorak 21.10.2014. 17:16
KOSMAJAC !? ko to nama pjevusi ? HAPSI BAGRU I FAMILIJU SVU !!
Utorak 21.10.2014. 23:22
A ko bi mu drugi i pevao nego takva lopata kao što je Severina. Verovatno je posle i na intimniji način zabavljala mladoženju i goste, to je baš njen nivo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online