Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 05.02.2010.
11:07
Press, Blic, Vestionline A

Politika i estrada u Šarićevoj šaci

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen u intervjuu dnevnom listu "Press“ je rekao da je vođa narko-klana Darko Šarić imao podršku dela medija, stranaka i političkih struktura u Srbiji i regionu, kako bi pokazao da je jači od države. Istovremeno "Blic“ objavljuje informaciju da je šurak Branka Lazarevića, šefa kabineta ministra policije Ivice Dačića, kupio prošle godine Poljoprivredno preduzeće "Mitrosrem" u čijem upravnom odboru se nalaze dvojica najbližih poslovnih saradnika Darka Šarića, Zoran Čopić i advokat Andrija Krlović.

Branko Lazarević
U priči oko privatizacije "Mitrosrema", koji povezuje Šarića i šefa kabineta Ministra unutrašnjih poslova, pominju se i firme "Finam skin" iz Beočina i "DSD Tabako" iz Beograda, koje su prve kupile "Mitrosrem“. Javnosti je još u to vreme bio interesantan vlasnik firme "DSD Tabako" Zoran Ćopić, koji danas sedi u upravnom odboru "Mitosrema“, a od ranije je poznat po švercu cigareta, zbog čega je bio hapšen 2004. godine.
U vreme kupovine "Mitrosrema", 2006. godine, Ćopić je važio za biznismena koji po Srbiji kupuje firme i njima rukovodi u ime Antona Stanaja, suvlasnika čuvene crnogorske firme "Rokšped“. U septembru 2007. Stanaj je uhapšen u Beogradu zbog šverca cigareta, a tada je otkrivena i njegova saradnja sa Stankom Subotićem Canetom.

Posle Stanajevog hapšenja, Ćopić je otpočeo poslovnu saradnju sa pljevaljskim biznismenom Darkom Šarićem, bliskim prijateljem Stanaja i Subotića. Upućeni u poslove privatizacije smatraju da saradnju sa Šarićem kao novim mentorom Ćopić nije mogao da počne bez naloga Subotića i Stanaja.
Kakva je veza Ćopića i firme "DTM Relations" i kako je taj kontroverzni biznismen i bliski Šarićev saradnik ostao u sremskomitrovačkoj kompaniji kada ju je prošlog leta preuzeo šurak Branka Lazarevića, nije poznato.

Prema navodima "Blica“ Poljoprivredno preduzeće u Sremskoj Mitrovici, vredno 25 miliona evra, Dimitrijević je u junu 2009. kupio kao vlasnik firme "DTM Relations". Suvlasnik te kompanije do avgusta 2007. sa 40 odsto udela bio je i njegov zet Branko Lazarević. Naredne godine Lazarević je postavljen za šefa kabineta ministra Dačića.


U to vreme, prema saznanjima "Blica", Ćopić i Krlović počinju poslovnu saradnju sa Šarićem i u njegovo ime kupuju i rukovode preduzećima po Srbiji. Obojica se trenutno nalaze u Upravnom odboru "Mitrosrema".

Dimitrijević je, prema podacima Agencije za privatizaciju, firmu "DTM Relations" osnovao u novembru 2001. godine najpre pod nazivom "DINX trade", da bi četiri godine kasnije kompanija promenila ime u sadašnji naziv. Dimitrijević je tada upisan kao osnivač sa 100 odsto kapitala. Međutim, u novembru 2006, kao suvlasnik "DTM Relationsa", sa Dimitrijevićem se pojavljuje i Branko Lazarević sa udelom od 40 odsto. Lazarević je iz firme izašao u avgustu 2007. godine, dok je njegov šurak ostao stopostotni vlasnik "DTM-a".

Branko Lazarević je danas demantovao pisanje medija da je povezan sa Darkom Šarićem, osumnjičenim za šverc kokaina. On je rekao da navodi "Blica" koji ga povezuju sa Šarićem nisu tačni i da će na detalje iznete u pomenutom tekstu odgovoriti redakciji tog lista.

Slobodan Homen, državni sekretar u Ministarstvu pravde, za "Press" kaže da je vreme da se razvije klupko kriminala, politike, privrede i medija.


"Sada je na Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal da na primeru Darka Šarića raskrinka spregu narko-kriminala sa krupnim kapitalom, političkim strukturama, strankama i pojedinim medijima, kako u Srbiji tako i u regionu. Na vezu narko-mafije sa državnim strukturama ukazuje i činjenica da su oni lako dobijali državljanstva svih država u regionu i takvoj praksi se mora stati na put“, rekao je Homen za "Press".


Estrada, kokain i crnogorske veze

Press piše da je došao do podataka kako "policija već ima ozbiljne informacije da su `jedna poznata folk pevačica poreklom iz Crne Gore i jedan kontroverzni TV voditelj vrlo blisko sarađivali sa braćom Darkom i Duškom Šarićem`“.

"Postoje ozbiljne indicije da je jedna poznata folk pevačica poreklom iz Crne Gore pomagala narko-klanu u rasturanju droge. Konkretno, proveravamo tvrdnje da je ona pomagala Šarićevim ljudima u prebacivanju droge sa jedne na drugu lokaciju po Srbiji i Crnoj Gori. Navodno, policajci na terenu su u nekoliko navrata zaustavljali te konvoje, ali su odustajali od detaljne kontrole kad bi im se sa zadnjeg sedišta džipa obratila ova lepa pevačica“, objašnjava sagovornik "Pressa".

Na spisku sumnjivih „šarićevaca" nalazi se i jedan veoma poznati, kontroverzni TV voditelj.


"Proveravaju se navodi da je on jedno vreme čak i živeo u Šarićevom stanu na Novom Beogradu. On je navodno čak jedno vreme i pomagao u distribuciji narkotika u visokom srpskom društvu“, kaže sagovornik "Pressa" blizak istrazi.


Prema njegovi rečima, istražni organi sumnjaju da su na desetine poznatih ličnosti bili redovni kupci kokaina od Darka Šarića.


"Istraga možda dovede i do imena nekih takođe vrlo poznatih džetsetera koji su prvo kupovali drogu od narko-klana Darka Šarića, a potom je, za njegov račun, prodavali kolegama na srpskoj estradi“, objašnjava ovaj sagovornik.


Redakcija "Pressa" tvrdi da su joj poznata imena "osumnjičenih" estradnih zvezda, ali da ne može da ih objavi, jer oni zvanično još nisu osumnjičeni.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online