Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 30.08.2014.
13:38
blic.rs A

Igor Jurić predao ''Tijanin zakon''

Igor Jurić, otac Tijane Jurić (15) koja je nedavno pronađena mrtva, dao je predlog izmene Zakona o policiji Gojku Radiću, savetniku predsednika Vlade i šefu odborničke grupe SNS u Subotici.

Inicijativa da se promene stvari: Igor Jurić i njegova ćerka Tijana
 

Otac devojčice, za čije ubistvo se sumnjiči Dragan Đurić, mesar iz Surčina, ovom predajom stavio je u zvaničnu proceduru ''Tijanin zakon'', navodi ''Blic''.


''Predlog izmena Zakona o policiji, koji uključuje ''Tijanin zakon'', uradili su stručnjaci novosadskog Pravnog fakulteta. Gojko Radić je čovek za koga verujem da će naći način da dokument uđe u skupštinsku proceduru. Voleo bih i da se tokom postupka usvajanja 'Tijaninog zakona' uključe svi koji imaju pozitivnu dopunu'', kaže Igor Jurić.

Pročitajte još:

* Roditelji traže "Tijanin zakon'' za nestalu decu
* Dragan Đurić pokušava da se izvuče na neuračunljivost?
* Tijanin tata: Čuvajte svoju decu, ja sam svoje izgubio
* Sahranjena Tijana Jurić!
* Tijana ubijena: Telo bačeno na smetlište

* Tijanin ubica napao još tri devojčice?

Gojko Radić za ''Blic'' kaže da će iduće sedmice proslediti predlog ''Tijaninog zakona''.


''Da bi dokument ušao u proceduru usvajanja planiram da idem ili preko Vlade ili će poslanička grupa predložiti izmenu zakona. Verujem u pozitivan ishod jer to što se dogodilo maloj Tijani zaista strašno i nikoga nije ostavilo ravnodušnim. Svakodnevno nestaju deca i zato je neophodno od prvog trenutka prijave nestanka uključiti savremenu tehnologiju i reagovati svim sredstvima i snagama'', navodi Radić.


Po ''Tijaninom zakonu'' predviđa se da potraga za nestalim detetom počinje odmah po prijavi roditelja a ne da se, kao sada, čeka da protekne 48 sati. U potragu bi se odmah uključile sve raspoložive policijske službe, kao i operativci Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.


U okviru istrage o Tijaninom ubistvu u Višem tužilaštvu u Subotici juče je svedočila njena najbolja drugarica iz Bajmoka S.I. (16). Kratko je saslušana i osoba koja je pronašla devojčicin telefon na putu za Zrenjanin, piše beogradski list.


Devojčica S.I. je prepričala druženje sa Tijaninom u Bajmoku, a opisala je i šta se događalo na sportskom turniru na Rati. Ispričala je i šta je bilo kod kafane ''Polet'', odakle je Tijana 26. jula sama krenula nazad do terena da vrati drugu pozajmljenu duksericu. Na putu ka drugu ju je oteo Dragan Đurić, a kasniju ju je ubio i zakopao nedaleko od Sombora.

POVEZANE VESTI

Subota 30.08.2014. 13:48
Predlog je dobar i ima osnovu, da bi se sprecile potencijalne kriminalne radnje i zastitili maloljetnici. Nece siguran sam proci jer srpska vlada uskladjuje nazalost sve zakone po direktivi EU, zbog integracije, a u EU zemljama je takodje odavno zakon na snazi sa 24 do 48 sati cekanja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online