Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 20.10.2014.
20:58
Beta A

I Mađar napadao imovinu Albanaca

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je policija saslušala 62 i privela 11 osoba zbog napada na lokale u vlasništvu Albanaca i Goranaca. "Preduzimamo apsolutno sve moguće mere da pokažemo da je Srbija bezbedna zemlja", rekao je Stefanović za Televiziju "Pink".

I novosadska pekara "Vojvođanka" na meti vandala
 

Za noćašnje oštećenje pekare iz Novog Sada odgovoran je L.P. (21) mađarske nacionalnosti, pekaru u Bečeju napao je P.A. (18), pekaru u Somboru oštetio je T.N. (19), a napadači na dve pekare u Banovcima su B.S. (18) i D.N. (24), svi srpske nacionalnosti.

Za oštećenje dve pekare u Staroj Pazovi u toku je poligrafsko ispitivanje tri osobe, i očekuje se da među njima budu pronađeni počinioci, rekao je ministar i dodao da će sutra imati više podataka o napadu na pekaru "Evropa" u Novom Sadu.

Nađeni i napadači na "Evropu"

Novosadska policija pronašla je dvojicu maloletnika za koje se sumnja da su razbili izlog na pekari "Evropa" u Novom Sadu, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova Osumnjičene je u Policijskoj upravi u Novom Sadu saslušao viši javni tužilac, uz prisustvo advokata i roditelja, a protiv dvojice 16-godišnjaka biće podnete krivične prijave zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

"Ja sam uveren da će policija u Novom Sadu brzo otkriti počinioce. Gotovo sva dela su rasvetljena i sva ona koja nisu biće rasvetljena u narednim danima", ocenio je Stefanović.

Pošto je na utakmici Srbija-Albanija puštena bespilotna letelica sa zastavom "Velike Albanije", u proteklih nekoliko dana u Vojvodini je razbijeno nekoliko pekara čiji su vlasnici Albanci i Goranci, a zapaljena su i vrata džamije u Subotici.

Ministar policije je rekao da je "dron" kineske proizvodnje, koji nije nezakonito posedovati, u Srbiju uoči utakmice unela osoba albanske nacionalnosti.

"Mislim da je provokacija takve vrste potpuno neprimerena, i zbog toga je većina ljudi u našoj zemlji i na stadionu burno reagovala, međutim mi moramo da budemo iznad toga i ne postoji opravdanje za paljenje, kamenovanje i uništavanje imovine drugih ljudi, koji su građani naše zemlje. A i da nisu, svejedno", istakao je on.

Stefanović je naglasio da će policija rešavati sve zločine dok je on ministar i da neće biti "nedodirljivih" niti "stavljanja slučajeva u fioku", zbog čega nema potrebe da javnost vrši pritisak na policiju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.10.2014. 21:16
Ne kupujte u šiptarskim pekarama, bojkotujte ih i sami će da napuste mesto.bolji je to način.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online