Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.03.2019.
21:03
Vestionline A

Vukotić pokušao da ubije Zvicerovu suprugu?

Kotoranin Jovan Vukotić (38), visokorangirani pripadnik škaljarskog kriminalnog klana, osumnjičen je za još jedan pokušaj ubistva.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sumnja se da je 23. maja 2016. godine u Kotoru pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu jednog, od kako se veruje vođa suparničkog kavačkog kriminalnog klana Radoja Zvicera.

On je od pre mesec dana pod istragom crnogorskog tužilaštva za pokušaj dvostrukog ubistva u Kotoru 2016. godine, ali dok ne izdrži zatvorsku kaznu za lažni pasoš u Srbiji, ne može biti izručen Podgorici. 

Vukotić je naime prošlog meseca u Beogradu pravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog pasoša, a tu kaznu, koja mu ističe u decembru, trebalo bi da odsluži u Srbiji. 

Crnogorske Vijesti danas su prenele saopštenje policijske uprave u Kotoru, koja je je podnela poseban izveštaj, kao dopunu krivične prijave,"protiv visokorangiranog pripadnika organizovane kriminalne grupe J. V. (38) iz Kotora, nastanjenog u Podgorici, koji se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Srbiji". 

Krivična prijava je podneta "zbog osnovane sumnje da je, na štetu T. Z. iz Kotora, počinio krivično delo ubistvo u pokušaju", citirale su Vijesti saopštenje policijske uprave. 

Sumnja se da je Vukotić pokušao da ubije Zvicerovu u naselju Dobrota u Kotoru, tako što je svojim "audijem" crne boje prilikom mimoilaženja, prvo preprečio put golfu Zvicerove, a zatim je u njenom pravcu ispalio hitac iz pištolja. 

Hitac nije pogodio ženu ni njeno vozilo, već drugo vozilo koje je bilo parkirano u blizini. 

Tom prilikom sa Vukotićem se u vozilu nalazio njegov otac V. V., dok je sa oštećenom T. Z. u vozilu bila njena maloletna ćerka čiji je život ovom prilikom takođe doveden u opasnost, navodi se između ostalog u saopštenju policije. 

Viši sud u Beogradu je 19. februara pravosnažno osudio na 15 meseci zatvora Vukotića zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov. 

Vukotić je u pritvoru u Beogradu od 10. septembra, a pritvor mu se uračunava u kaznu zatvora, što znači da će na slobodu izaći u decembru ove godine. 

Na početku suđenja za falsifikovani pasoš on je negirao da je "vođa škaljarskog klana”, nije poricao da je putovao sa tim pasošem, ali je tvrdio da ga je koristio u državama van Srbije kako bi izbegao maltretiranje po aerodromima. 

Vukotić je uhapšen 10. septembra u turskom letovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i već sutradan je deportovan u Srbiju. 

Grčka je za njim raspisala međunarodnu poternicu zbog šverca droge, a Crna Gora ga sumnjiči i za utaju poreza. On ima i srpsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je proteran iz Turske, odnosno deportovan u Srbiju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online