Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 09.04.2012.
12:08
Blic A

Tadiću i Nikoliću 2/3 glasova na izborima

Očekujem da Demokratska stranka i Srpska napredna stranka pokupe dve trećine glasova na izborima. Najviše će profitirati dve megastranke, a posebno Demokratska stranka, izjavio je predsednik Transparentnosti Srbija Vladimir Goati.

Ističući ocenu da će zbog raspisivanja predsedničkih izbora rezultati biti drugačiji nego da su raspisani samo parlamentarni, Goati objašnjava u intervjuu za ''Blic'' da će se najverovatnije pojaviti fenomen ''strateškog glasanja“ koji je sve prisutniji i u svetu. Zbog raspisivanja opštih izbora, stranke koje imaju harizmatične lidere proći će bolje.

Stranke sa harizmatičnim liderima će proći bolje: Vladimir Goati

- Stvar je u tome da birači ne žele da bace svoj glas na nekog ko im je lično simpatičan, a u čije šanse sumnjaju, već glasaju za stranku ili lidera za koga smatraju da će sigurno pobediti. Stradaće male stranke, i to je velika šteta jer su upravo one nosioci drugačijih tema i izvor kreacije novih ideja - kaže Goati.


Da li to što će DS i SNS odneti, kako kažete, dve trećine glasova, ukazuje na njihovu koaliciju?

- Velika koalicija je nerealna. Više verujem u ponovljene izbore nego u to. Velike koalicije pre svega nisu isplative za stranke koje ih prave. Jer, partije se bore za plen, a ako imate punu trpezu sa 130 ljudi, plen za svakog ponaosob je mali. Što više povećavate broj onih koji dele plen, to je deo koji se dobija manji.


Sa izuzetkom radikala i DSS, sve druge stranke nude maltene iste programe. Kako će se birači opredeljivati?

- Kada nema ideoloških razlika, ključnu ulogu igra poverenje u ljude i glasaće za one kojima veruju da mogu da sprovedu ono što obećavaju.

Da li će SPS, kako tvrdi njihov lider, odlučivati o pobedniku?
- Lično mislim da će Liberalno demokratska partija biti na toj poziciji i da će ta stranka biti iznenađenje ovih izbora. Čedomir Jovanović je jedini lider stranke koji je izabran na neposrednim izborima i mislim da je time uspeo da maksimalno mobiliše sve partijske kadrove.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.04.2012. 12:19
Tadic predsednik,Kori Udovicki premijer,plus ulaze u vlast Ceda i Dacic.Ovakav sastav vlade je horor za Srbiju,dodju li oni na vlast ode Kosovo,Raska,Vojvodina definitivno udaljavanje od Rusije i ulazak u zlocinacku organizaciju NATO.Ko je za ovo neka glasa Tadica.
Ponedeljak 09.04.2012. 12:20
I po anketama naklonjenim zutima..oni i SNS zajedo mogu ocekivati oko 50 posto glasova..Ovaj je navijac LDP-a..pa halucinira... Ovi nasi mucenici patriotski imaju pristup medijima tako mali...da je to bruka svih novina i televizija Srbije..
Ponedeljak 09.04.2012. 12:40
Svako navodi vodu na svoj mlin, retki su oni koji gledaju objektivno na stvari i probleme a sve je to u svrsi pridobijanja uskih sebičnih interesa, pa tako i ovaj svašta laprda. Na ovim izborima pobeđuje Srbija, Srbija koja će izaći na novi put - put spasa.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online