Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Petak 11.05.2012.
13:24 >> 13:58h
Vestionline, Beta A

Dinkić: Izbori 6.maja najsumnjiviji posle 5. oktobra

Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić, koji je rekao u Beogradu da su izbori 6. maja bili jedan od najsumnjivijih izbornih procesa posle 5. oktobra 2000. godine i da traži da se ispita da li je bilo izborne krađe.

Mlađan Dinkić: Traži da se ispita izborna krađa

Dinkić je na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje kako komentariše optužbe Srpske napredne stranke o izbornoj krađi, rekao da su one ozbiljne i da država mora ispitati izborni proces, kao i da neko mora da odgovara ako je bilo izborne krađe.

"Ovo je bio jedan od najsumnjivijih izbornih procesa posle 5. oktobra", rekao je Dinkić.

URS: Dinkićeve primedbe odnose se na lokalne izbore

Ujedinjeni regioni Srbije (URS) precizirali su da je njihov lider Mlađan Dinkić izrazio sumnju u izborni proces na lokalnim izborima i to u gradovima u kojima je URS podneo prigovore, a ne na proces za predsedničke i parlamentarne izbore.

URS navodi da se Dinkićeva sumnja u regularnost izbornog procesa odnosi na lokalne izbore i to u Subotici, Novom Sadu i Svilajncu, gde je URS podneo zvanične prigovore. 

Dinkić je dodao da URS nije zadovoljan izbornim procesom, pogotovo u Subotici i Novom Sadu, ali da nema pravo da se žali jer su njihovi kontrolori potpisali zapisnike.

"Šta se desilo, desilo se. Pet dana posle izbora nemamo nameru da o tome pirčamo", rekao je Dinkić i istakao da se ne sme dozvoliti da "u demokratskom društvu budu sumnje da su izbori bili neregularni".

On je naglasio da URS ima kontakte sa svim strankama evropske opcije o eventualnom ulasku u novu vladu, ali da neće biti ničiji rezervi igrač.

"Nikada nismo bili ničiji rezervni igrač, pa nećemo ni sad. Ne zanima nas razgovor o funkcijama, želimo da razgovaramo samo o programu koji će Srbiju izvući iz krize", rekao je Dinkić na konferenciji za novinare u Beogradu. Dinkić je kazao da URS neće davati manjinsku podršku i da, ako ne uđu u vlast, neće biti klasična opozicija, već će glasati za zakone koji su u skladu sa njihovim programom.

Dačić: Sve mi ovo liči na DOS

Smučio mu se DOS: Ivica Dačić

Pričajući o eventualnoj izbornoj krađi, Dačić je kazao da mu sve ovo liči na DOS (koalicija koja je u oktobru 2000. godine pobedila Miloševića), a da mu se DOS "smučio".

- Ne znam šta je dobro doneo 5. oktobar i kome treba da se to ponovi drugi put, rekao je Dačić. 

Ministar je dodao da nije obavešten da se neko obratio MUP-u povodom navodne izborne krađe, ali da, ako je bilo krađe, treba da odgovara onaj koji ju je sproveo.

Da podsetimo, Nikolić je kazao da je podneo krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba zbog izborne krađe i dodao da ga još niko od nadležnih organa nije povodom toga kontaktirao.

POVEZANE VESTI

Petak 11.05.2012. 13:25
Najzad se javio neko koga su gurnuli u zapećak.
Petak 11.05.2012. 15:46
Ево човека камелеона без образа и основног људског морала, који је на власти 12 година, а глуми опозиционара и критикује свако зло које је својеручно направио! Шта си ти, ко си ти, од чега си ти човече?
Petak 11.05.2012. 15:46
zapanjujuce je da niko ne spominje koliko je ko dobio glasova u brojevima,svi spominju samo procente. sta se krije iza ovoga ,da LI SU IZBORI LEGITIMNI?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online