Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 11.04.2014.
17:39
Beta A

Nikolić: Građani Srbije podržavaju evropske integracije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je, tokom razgovora sa šefom delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Majkolom Devenportom, istakao da je podrška građana Srbije evropskim integracijama neupitna.

Odnosi Srbije i EU su izvanredni: Nikolić i Devenport
 

Nikolić je istakao da je srpska vlada i u tehničkom mandatu po redovnoj dinamici otvarala pregovaračka poglavlja za pristupanje EU, saopšteno je iz kabineta presednika Srbije.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Nikolić je rekao da je za to neophodan novi institucionalni okvir.

"Razgovori sa Prištinom treba da dobiju novi insitucionalni okvir, koji treba da usvoji Skupština Srbije, zato što su u međuvremenu nastale nove okolnosti i formirana je vojska Kosova koja je potpisala sporazum sa Albanijom, što je nedopustivo", naglasio je Nikolić.

Kada je reč o formiranju nove srpske vlade, predsednik Srbije izvestio je šefa delegacije EU da će razgovarati sa svim predsednicima parlamentarnih stranaka i da će odgovornost za personalna i druga rešenja potpuno prepustiti novom mandataru, piše u saopštenju.

Devenport je naglasio da su odnosi Srbije i EU izvanredni i da oni, nakon što što su 21. januara počeli pregovori o pristupanju Srbije EU, imaju jedan novi kvalitet i intenzitet.

"Veoma je pozitivno što su i u tehničkom mandatu održane dve runde dijaloga sa Prištinom", naglasio je šef delegacije EU i dodao da se nakon formiranja vlade očekuje impementacija svih strategija i akcionih planova na sprovođenju reformi.

Predsednik Srbije naglasio je da više od 50 odsto građana Srbije podržava evrointegracije, ali da istovremeno očekuju i konkretan boljitak, a Devenport je dodao da je Evropska investiciona banka uložila tri milijarde evra i odobrila još dve, kao i da bi to više trebalo promovisati i o tome upoznati građane Srbije, navedeno je u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Petak 11.04.2014. 17:43
Грађани Србије НЕ ЖЕЛЕ у ЕУ која је ОКУПИРАЛА СРБИЈУ .
Petak 11.04.2014. 18:25
Odakle vam ta informacija gosin Nikolicu ?
Ponedeljak 28.04.2014. 17:01
Hahaha, jesu li predsednička doživotna plata i beneficije pride bile uslov da tako pričate? Možda ste zato štrajkovali glađu? Lako je vladati nepismenim narodom i držati ga u strahu od izolacije, kao nekad što je komunistačka Srbija sa prokletnicima D. Markovićem i P. Stambolićem savijala kičmu pred tekovinama bratstva i jedinstva, tako nas i vi terate da savijamo kičmu pred tekovinama evrointegracija, inače, izolacija, nema investicija, vraćanje u 20. vek, itd...Lako je vladati nepismenim narodom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online