Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Četvrtak 17.04.2014.
17:40
Beta A

Da li je neko sumnjao? SPS ušao u Vladu!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je počeo konsultacije s predstavnicima izbornih lista koje su ušle u parlament, a mandatara za sastav nove vlade odrediće u utorak, 22. aprila kada je zakazan razgovor s liderom Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem. Za sada je jedino poznato da SPS prihvatio poziv Aleksandra Vučića da uđu u novu Vadu, a osim njih koalicioni partner SNS-u u novoj vladi biće i Savez vojvođanskih Mađara, ali funkcioneri te stranke neće zauzimati ministarske pozicije.

Počeo konsultacije sa predstavnicima izbornih lista: Tomislav Nikolić
 

Posle današnjih konsultacija, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor rekao je da je predsednika Srbije izvestio o stavu SVM da bude deo parlamentarne većine, a predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je da je koalicija oko socijalista spremna da bude deo parlamentarne većine.

Socijalisti prihvatili poziv za učešće u Vladi

"SPS smatra da je u najboljem interesu Srbije da se ne propusti prilika za sprovođenje reformi i razvoj Srbije. Bliska istorija Srbije je, na žalost, bila prepuna propuštenih prilika. Osnovni cilj SPS-a je da doprinese stvaranju moderne i razvijene Srbije, koja će postati deo porodice evropskih naroda", navodi se u saopštenju te stranke dostavljenom medijima.

Pored SVM i SPS, predsednik Srbije danas je razgovarao i sa predstavnicima Demokratske stranke, koalicije oko Nove demokratske stranke, predstavnicima Stranke demokratske akcije Sandžaka koja ima tri poslanika i Partije za demokratsko delovanje koja ima dva poslanika.

Lider DS Dragan Đilas izjavio je da je informisao predsednika Srbije Tomislava Nikolića da DS ne može biti deo nove vlade Srbije, kao i da nije ni dobio poziv za pregovore o njenom formiranju.

Tadić neće sa SPS-om

Predsednik NDS Boris Tadić izjavio je da lista okupljena oko NDS neće ući u vladu u kojoj bi bio SPS jer smatra da ta vlada ne bi bila delotvorna.

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, koalicinog partnera NDS, Nenad Čanak je, upitan da li je dobio poziv da bude predsednik Skupštine, rekao da se sa njim nije razgovaralo posebno nijednog trenutka.

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je da ta stranka neće ući u novu vladu po svaku cenu, ali da očekuje poziv od mandatara.

Pročoitajte još:

Pregovori počeli: Ko će sa Vučićem u Vladu?

* "Vlada sa SPS-om neće biti delotvorna"

* "Dačić bez kriterijuma, samo hoće vlast"

* "SPS spreman da radi po programu SNS-a"

* Vučić i Dačić saglasni, ali neizvesno učešće SPS-a u vladi Srbije

* Vučić "otkačio" Tadića, čeka Dačića

Nikolić je razgovarao i sa Partijom za demokratsko delovanje, a predsednik PDD Riza Haljimi rekao je da je ta stranka zainteresovana da preko nove Vlade bude direktan akter u rešavanju životnih problema Albanaca na jugu Srbije, ali da nema pretenziju da učestvuje direktno u Vladi.

Ranije je u Predsedništvu najavljeno da će mandatar biti Aleksandar Vučić, lider stranke koja u novom skupštinskom sazivu ima 158 poslanika. Takođe, najavljeno je i da bi nova vlada trebalo da bude izabrana do 27. aprila.

Nismo razgovarali o PUPS-u i JS

Predsedništvo Socijalističke partije Srbije (SPS) danas nije razgovaralo o eventualnom ulasku svojih koalicionih partnera u Vladu Srbije, ali je ovlastilo lidera stranke Ivicu Dačića da nastavi razgovore o formiranju vlade, izjavila je funkcionerka socijalista Slavica Đukić Dejanović.
"O koalicionim partnerima (Partiji ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvenoj Srbiji) nismo razgovarali. Bilo je reči samo da ćemo ući u vladu", rekla je za agenciju Beta potpredsednica Socijalističke partije Srbije Đukić Dejanović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.04.2014. 18:00
Bilo bi smesno da nije zalosno.Ovakve stvari se samogu desiti u Srbiji I nigde drugo na svetu.Ljudi koji bi davni dana trebali biti Iza resetaka ponovo postaju deo vlade pa po onoj nasoj sa kim si takav si....
Četvrtak 17.04.2014. 19:31
SNOVVDENN JAČI OD AMERIKE A DAČIĆ OD VUČIĆA I NIKOLIĆA KO IH PRISLUŠKUJE,
Četvrtak 17.04.2014. 19:13
A zna li neko gde će Toma i njegov politički sin biti 31. maja ,,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online