Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.07.2014.
13:49
in4s.net A

Sujeta ugušila Uniju Crnogoraca Kosova

Isključenjem Crnogorske liberalne stranke i Udruženja Crnogoraca "Matica" iz Unije Crnogoraca Kosova ta organizacija je prestala sa radom, saopštio je predsednik Crnogorske liberalne stranke Radoman Doderović.

Isključenjem Crnogorske liberalne stranke i Udruženja Crnogoraca "Matica" iz Unije Crnogoraca Kosova ta organizacija je prestala sa radom
 

Doderović je naglasio da je do raspada Unije došlo pre nekoliko dana isključivo zaslugom ljudi kojima je vlast u Podgorici poverila brigu o kosovskim Crnogorcima.

- Odnosno, vrlo konkretno, zaslugom otpravnika poslova Crne Gore u Prištini Radovana Miljanića i direktora Uprave za dijasporu Ministarstva vanjskih poslova Predraga Mitrovića, čije zlonamerno delovanje u odnosu na kosovske Crnogorce zaslužuje ozbiljnu analizu i punu odgovornost, prijue ili kasnije“, rekao je Doderović

Podsetio je da je na parlamentarnim izborima 8. juna ove godine na Kosovu, Crnogorska liberalna stranka (CLS) nastupila na listi koalicije Srpska, budući da Crnogorci nisu priznati na Kosovu kao manjinska zajednica i time nemaju zagarantovane mandate u Skupštini. Kandidat za poslanika CLS-a bila je Snežana Karadžić.

- U trenutku kada smo doneli odluku da kao CLS i "Matica" Karadžić bude naš kandidat u ime crnogorske zajednice na listi Srpske, i to sa kvote Samostalne liberalne stranke, do izražaja dolazi sujeta i neobjašnjiva ljubomora otpravnika poslova Crne Gore na Kosovu Radovana Miljanića, koji iz njemu poznatih razloga moli da u ime Unije Crnogoraca Kosova na listi Srpska bude Predrag Despotović, koji živi u Baru, gde je izbegao sa Kosova 1999. godine i ubrzo potom prodao svu svoju imovinu na Kosovu, istakao je Doderović.

Kada ni u Beogradu nije dobijena podrška za taj projekat, navodi Doderović, Unija Crnogoraca Kosova u krnjem sastavu, odlučuje bez saglasnosti i pitanja CLS-a i Udružnja "Matica" kao svojih konstituenata i članova, da Despotovića kandiduje za poslanika na listi Progresivne demokratske stranke.

- Epilog parlamentarnih izbora kada su Crnogorci na Kosovu u pitanju je sledeći: Snežana Karadžić na otvorenoj listi Srpska, bez ijednog uloženog centa u svoju kampanju osvojila je gotovo 3.000 glasova, a bogato plaćeni Despotović kao predstavnik dve male crnogorske stranke osvaja jedva oko 600 glasova na listi druge srpske političke partije, pri čemu je njegova kampanja finansirana novcem poreskih obveznika Crne Gore, odnosno novcem Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija. Sujetni Miljanić i njegovi malobrojni poslušnici, koji nemaju nikakvo uporište među Crnogorcima na Kosovu, teško su podneli uspeh Crnogorske liberalne stranke i naše već izvesno učešće u budućoj Vladi Kosova, i zbog toga doneli odluku o isključenju CLS-a i Udruženja kosovskih Crnogoraca "Matica" iz Unije, čime Unija ujedno prestaje da postoji, objasnio je Doderović i naglasio da je Ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija, dok je na njegovom čelu bio Milan Roćen, bez rezerve podržavao CLS i priznavao je kao najkredibilniju i najbrojniju crnogorsku stranku na Kosovu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online