Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 23.07.2014.
15:45
Beta A

Vučić iznenađen Kirbijevim izjavama

Premijer Srbije Aleksandar Vučić iznenađen je izjavom ambasadora SAD u Srbiji Majkla Kirbija da su srpski zvaničnici izjavljivali da Srbija poštuje teritorijalni integritet svih članica UN, ali da nikad nisu precizirali da to uključuje Ukrajinu i celu njenu teritoriju, saopšteno je danas iz Kabineta predsednika Vlade.

Vučić poslao i izjave o podršci Ukrajini
 

Kirbi je danas u intervjuu agenciji Beta rekao da je "Srbija glasno rekla da poštuje teritorijalni integritet svih zemalja članica Ujedinjenih nacija, ali zvaničnici nikada nisu dodali rečenicu u kojoj govore da to uključuje i Ukrajinu, kao i celu njenu teritoriju".

"Kabinet predsednika Vlade Aleksandra Vučića obaveštava javnost i ambasadora SAD, inače velikog prijatelja Srbije, da je lično predsednik Vlade Aleksandar Vučić više desetina puta jasno i nedvosmisleno ponovio stav o poštovanju teritorijalnog integriteta Ukrajine, pa čak i Krima, kao sastavnog dela ukrajinske države", navodi se u saopštenju.

Kabinet premijera je u prilogu saopštenja dostavio nekoliko izjava Vučića u kojima je premijer rekao da "Srbija podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, ali da neće uvesti sankcije Rusiji".

Radi se o izjavama koje je dao u intervjuima nemačkim i švajcarskim dnevnicima Bild i Blik, u kojima Vučić kaže: "Od početka smo podržavali teritorijalni integritet Ukrajine, a to uključuje i Krim".

Slično je Vučić rekao i u intervjuuima za nemački Velt i francuski Figaro posle poseta Berlinu i Parizu, koje je Radiotelevizija Srbije (RTS) prenela na svom sajtu 6. jula, kao i u intervjuu nemačkom listu Handelsblat, koji je takođe RTS preneo 16. juna.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.07.2014. 15:52
DVOJAKA MJERA GOSPODU JE MRSKA; KAD JE U PITANJU KOSOVO TADA JE DRUGA PRIČA. SAD su podržavali sve one koji su Jugoslaviju rušili.
Sreda 23.07.2014. 15:55
ZATVORITE TU GENOCIDNU AMBASADU I PRECERAJTE TOG MAJMUNA kirbija...............STA CE ON U SRBIJI................SRBIJA JE RUSSKA ZEMLJA..............DA NECE MOZDA DA POKUSA DA NAS ZAVADI.............AKO IM JE TO NAMERA ONDA TREBA KRIMINALCA I RATNOG HUSKASA AMERICKOG SUDIT...........ZBOG SIRENJA MRZNJE I TERORIZMA.........A AKO TO NE IDE ONDA FINO ZA RUKU NA B.........U NEK V..........I + SMRT SVIJEMA KOJI RADE PROTIV SRBIJE I SRBA + + I OPET S-M-R-T S-V-I-J-EM-A KOJI BOMBARDOVASE PONOSNI SCG +............
Sreda 23.07.2014. 16:40
Вучићу народ Србије каже да је Крим Руски.Ако може Косово да буде америчко онда може и Крим да буде Руски.Вучићу да ли је Србија угрожена територијално или није.Угрожена је јер су Американци окупирали Косово.Вучићу бори се за Косово.Али ти Вучићу већ си признао Косово као државу Бриселским споразумом.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online