Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 20.08.2014.
12:28
Srna A

"Srbija ne zna koliko ima ratnika u svetu"

Srbija ne zna broj svojih građana koji ratuju u Iraku, Siriji, Ukrajini i na drugim svetskim ratištima, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić.

Rasim Ljajić, ministar trgovine i telekomunikacija u Vladi Srbije
 

"Nijedna zemlja ne zna broj svojih građana koji odlaze na ratišta, jer oni sami odlaze i niko ne zna da oni odlaze. Tek kada neko pogine ili se desi neki incident ili se neko oglasi preko Fejsbuka i drugih društvenih mreža, onda vidite da postoji problem", rekao je Ljajić.

On je za Televiziju "Pink" naveo da, prema nekim računicama i analizama, državljani čak iz 74 države učestvuju na različitim ratištima u svetu, prije svega u Siriji, Iraku i Ukrajini.

"Niko ne može da kaže o kolikom se tačno broju ljudi radi, ali je evidentno da oni postoje i da postoji problem", ističe Ljajić, koji je i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije.

On je ocenio da državljani Srbije koji odlaze da ratuju na ratištima u svetu rade protiv interesa i bezbednosti države Srbije koja se još suočava sa postraumatskim stresnim poremećajem, takozvanim "vijetnamskim sindromom" posle sukoba na prostoru bivše Jugoslavije.

"Oni odlaze na ratišta i zbog verskih ubeđenja i za novac. Šta god da je u pitanju, šteta se pravi i njima i zemlji i zajednici gde se vrate posle toga da žive", rekao je Ljajić.

On je dodao da zbog toga Srbija mora da donošenjem zakona, kojim bi se kažnjavali građani Srbije koji ratuju po svetu, reaguje na taj problem i da je važno da država pošalje poruku da se to više neće tolerisati i da će biti kažnjivo.

Podsjetivši da Austrija oduzima državljanstvo svojim državljanima koji se priključe nekoj stranoj vojnoj ili paravojnoj formaciji, Ljajić je dodao da bi taj predlog u Srbiji bio protivustavan.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.08.2014. 12:31
+ SRBIJA IMA 25 MILIONA RATNIKA...............SVI SRBI SU RATNICI...........A DA NE BJESE TURSKOG GENOCIDA I USTASKIH KLANICA SRBA BI BILO 100 MILIONA +
Sreda 20.08.2014. 12:32
Zna to Djubre sve kad su Srbi u Pitanju,ali kad su srpski Neprijatelji u Pitanju nezna nista??!!
Sreda 20.08.2014. 12:46
Hocete da donesete zakon o kaznjavanju? A, jeste li se pitali "bezglava vlado" sta ako nedaj Boze zarati ponovo u regionalnim drzavama, sto nije totalno nikada iskljuceno, pogotovu u ovoj eri zapadne propagande, da li ce se onda KAZNJAVATI SRBI KOJI PRITEKNU BUKVALNO SVOJOJ FAMILIJI i BRACI SUNARODNICIMA U POMOC - npr. u RS i ostaloj regiji. Ne naravno na to niste mislili, jer ste totalni nebulozni nesposobnjakovici.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online