Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 20.08.2014.
16:18
Beta A

Jevtić: Raseljeni, vratite se na Kosovo!

Ministarstvo za povratak i zajednice u Vladi Kosova počelo je u selu Žač gradnju nove tipske kuće za petočlanu porodicu Slaviše Komatovića koji se sa suprugom i troje maloletene dece nedavno iz izbeglištva, iz Kraljeva, vratio u selo Žač kod Istoka u Metohiji. Tom prilikom, resorni ministar Dalibor Jevtić pozvao je raseljene da se vrate na Kosovo.

Ministarstvo za povratak i zajednice biće ovde da pomogne onima koji žele da se vrate na svoja ognjišta: Ministar Jevtić
 

Jevtić je u Žaču ocenio da povratak porodice Komatović i gradnja nove kuće za njih, koja treba da bude završena za mesec dana, predstavlja poziv i poruku svima koji su raseljeni, a koji žele da se vrate na Kosovo, da to mogu i da učine.

"Ministarstvo za povratak i zajednice biće ovde da pomogne onima koji žele da se vrate na svoja ognjišta. Porodica Komatović se vratila sa troje male dece i to je ono što nas raduje. A danas sam ovde saznao da je u Žaču, među povratnicima, nedavno rođeno i petnaesto dete. To je dobra vest i želimo da tom vešću pošaljemo poziv svim raseljenim da se vrate na Kosovo", rekao je kosovski ministar.

Komatović je kazao da je ovako brza gradnja nove kuće od 45 kvadrata za njegovu petočlanu porodicu više nego što je očekivao, te da je zbog toga zadovoljan. Dodao je da će njemu i porodici biti onako kako je i drugim povratnicima i da je zadovoljan što se vratio na svoje imanje.

Srce puno, mozak miran

Jevtić je rekao da su povratak raseljenih i opstanak usko vezani i istakao da ukoliko nema opstanka onda nema ni povratka. Na tvrdnje povratnika da je veliki deo srpske imovine uzurpiran u opštini Istok, Jevtić je rekao da je jako nezadovoljan nerešavanjem svih slučajeva kada je u pitanju uzurpirana imovina.

"To sporo ide i sa punom odgovornošću mogu da kažem da je nerešavanje pitanja uzurpiranje imovine prepreka na putu povratka mnogih porodica koje žele da se vrate na Kosovo. Oni ne mogu da se vrate upravo zato što je njihova imovina uzurpirana. Dokle god se to pitanje ne reši ta prepreka će stajati kao jedna od većih na putu masovnijeg povratka raseljenih lica na Kosovo", rekao je Jevtić.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.08.2014. 17:12
J.M.U.P Djubre izdajnicko !
Četvrtak 21.08.2014. 06:32
Kad vidim ovu drogiranu Picku!!Sta su sve dozvolili da im britanski Agent radi u Srbiji sta hoce!!???
Četvrtak 21.08.2014. 11:42
E ministre, ministre, zalosno od tebe. Ne kaze se Kosovo nego Kosovo i Metohija ili skraceno Kosmet. To se uci u osnovnoj skoli.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online