Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
24
Četvrtak 21.08.2014.
21:03
Beta A

EU: Nemamo pojma na šta je Vučić mislio

Izvori u Evropskoj komisiji u Briselu saopštili su da se "ne zna šta je srpski premijer Aleksandar Vučić imao na umu", kad je najavljeno da će on u petak odgovoriti na "demarš EU Vladi Srbije".

Ne znaju šta je na umu premijeru: Aleksandar Vučić
 

Ponovo je ukazano na poziv šefova diplomatija EU da zemlje kandidati za članstvo budu solidarne s Unijom kad je reč o sankcijama prema Rusiji.

Peter Stano, predstavnik za štampu evropskog komesara Štefana Filea, je u Briselu Beti rekao da "kad je reč o situaciji nastaloj zbog ruskih mera uperenih protiv nekih proizvoda EU, stav je EU veoma jasan i predočen je prošlog petka u zaključcima zasedanja ministara inostranih poslova Unije".

Ministri EU su tad, želeo je ka ukaže Fileov portparol, stavili do znanja da "s ciljem da se zajamči jedinstvo međunarodne zajednice i održi međunarodno pravo, Evropska unija očekuje od trećih i zemalja kandidata da se uzdrže od mera s ciljem da se iskoriste nove trgovinske mogućnosti koje prizlaze iz primene tih mera" u okviru ruskih sankcija evropskoj dvadesetosmorici.

Demarš EU Srbiji zbog Rusije, čeka se odgovor Vučića

S tim u vezi je važno imati na umu, kako je podvukao Stano, "da je ova situacija nastala zbog nezakonitih poteza Rusije, kad je ona ilegalno pripojili Krim i zbog i dalje destabilizacije Ukrajine".

"Sankcije EU (Rusiji) su zavedene na jasnoj pravnoj osnovi, ruske uzvratne mere su uvedene iz jasnih političkih pobuda i usvojene su s ciljem odmazde bez valjanog opravdanja", zaključio je Stano.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.08.2014. 21:05
Шта ће сутра усташа да уради ,,,,,
Četvrtak 21.08.2014. 21:11
OVO JE SATANIZAM NAJPRLAVIJEG OBLIKA; ANTIHRISTI IZ EVROPE MISLE DA ĆE BITI VIŠE U PRAVU AKO IMAJU VEĆU PODRŠKU! AKO JE EVROPA HRIŠĆANSKA; ONDA BI TREBALA DA ZNA DA HRISTA NIJE PODRŽAO NIKO ALI IPAK IROD I NJEGOVA VEĆINA NISU U PRAVU! ZAŠTO SLUŽI JEVANĐELJE NEGO DA SE LJUDI I NARODI NAUČE PRAVILNOM PONAŠANJU!?
Četvrtak 21.08.2014. 21:53
Peter Stano sto bre drobis toliko i ides ko' kisa oko Kragujevca. Sto jasno i glasno ne kazes, Srbiji cemo dekretom zabraniti da izvozi u Rusiju, Srbiju cemo da bacimo na kolena....sta uvijas u oblandu. E sad, videcemo sta ce Srbija na sve to da vam odgovori, da li ce pristati na vase diktate. to ne znam, ali znam da ste se zgadili i Bogu i narodu sa ucenama, diktatima, lazima, bombardovanjem Srbije i jos mnogim veoma ruznim stvarima prema Srbiji.Zar mislis da smo mi zaboravni na sva vasa zla i "milosrdnog andjela". Sva vasa "dobra" su nam vrlo poznata. Ja vam od srca zelim da se EU i NATO sto pre raspadnu u najsitnije komade, a sve za dobrobit covecanstva.Rusiji cemo sigurno izvoziti!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online