Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Ponedeljak 01.09.2014.
13:59
Beta A

"Sankcije Rusiji nisu u ekonomskom interesu Srbije"

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je u ponedeljak da nije sporno da Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine, ali da zbog svojih ekonomskih interesa nije učestvovala u sankcijama prema Rusiji, niti u sankcijama Moskve prema EU.

Srbija neće ići protiv svojih ekonomskih interesa: Ivica Dačić
 

"Trudimo se da imamo izbalansiran stav, naročito imajući u vidu ekonomske odnose. Na jednom međunarodnom forumu nedavno sam čuo da i sama Ukrajina i Rusija, kada je reč o sankcijama, imaju čudan odnos. Ukrajina jeste načelno podržala sankcije prema Rusiji, ali ih nije nikad operacionalizovala. S druge strane, Rusija nije uvela sankcije Ukrajini kada je reč o poljoprivrednim proizvodima", rekao je Dačić u Palati Srbija.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare s ministrom spoljnih poslova i trgovine Kanade Džonom Berdom, istakao da "kad to (uveli sankcije) nisu uradili oni koji su međusobno u ratu, mislim da nije realno očekivati da će Srbija raditi sada sama na svoju štetu".

Šef srpske diplomatije je ocenio da se mora raditi na "deeskalaciji stanja u Ukrajini, jer će svako dalje zaoštravanje biti pretnja ne samo u regionalnom smislu, već i šire".

"Mi smo najveći prijatelj Rusije u Evropi"

Dačić je kazao da Srbija poziva na hitan prekid sukoba i na dijalog, jer se baš "u Srbiji najbolje vidi da je dijalog jedino rešenje za sve probleme" i dodao da će to biti prioritet Beograda i tokom predsedavanja OEBS 2015. godine.

Džon Berd je rekao da mu je "drago što Srbija ne podržava nelegalnu rusku okupaciju i agresiju" delova Ukrajine.

"Ovonedeljni samit NATO u Velsu biće veoma važan sastanak. Ono što se desilo poslednjih nedelja u istočnoj Ukrajini... je veoma provokativno i zbog toga će NATO na samitu najverovatnije istaći potrebu osnaživanja odnosa sa svojim partnerima u istočnoj Evropi", istakao je Berd.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.09.2014. 14:52
DACICU TI SI JEDNO ODVRATNO LJIGAVO PRASE I ZASLUZIO SI DESET DOZIVOTNIH ROBIJA. NADAM SE DA CES JEDNOG DANA ODGOVARATI ZA SVOJA NEDELA.
Ponedeljak 01.09.2014. 14:08
Prva i najmudrija stvar koju može Srbija da uradi je da se ODREKNE EU a da sarađuje sa dobronamjernim zemljama EVROPE.
Ponedeljak 01.09.2014. 14:10
Joj ne mogu vise da ih slusam i gledam kakve crne sankcije kako samo tako lupetaju.Oni su totalno odlepili do svake realnosti pa koji su faktor Dacic i druzina da obmamljuju narod tim glupostima.Sto ne sankcionise Kfor koji dozvoljava da Siptari ubijaju Policajce gde god stignu.Nisu u stanju da stite svoje stanovnike od Sumokradica a prica tu o nekim sankcijama Rusiji koji eto velikodusna vlada Srbije nece uvesti.Da li su oni nekada svesni gluposti koji oni pustaju u javnost.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online