Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 01.09.2014.
16:28
Beta, Srna A

Unapređenje saradnje: Sporazum Srbije i Kanade o podsticanju investicija

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić i ministar spoljnih poslova Kanade Džon Berd potpisali su u ponedeljak Sporazum o podsticanju i zaštiti investicija između dve države.

Sporazum je dodatni podsticaj za ulaganja: Džon Berd i Rasim Ljajić
 

Srpska zajednica u Kanadi je veoma značajna i to je važna spona između dve zemlje, ocenio je ministar spoljnih poslova Kanade Džon Berd danas u Beogradu na sastanku sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Potpisivanju tog dokumenta u Vladi Srbije prisustvovao je i srpski premijer Aleksandar Vučić.

Podsticaj za dodatna ulaganja

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da će Sporazum o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, koji je potpisan između Kanade i Srbije, predstavljati dodatni podsticaj za unapređenje privredne saradnje i da će podstaći kanadske investitore na nova ulaganja. Vučić je Berda upoznao i o ekonomskim reformama i predstojećim merama koje Vlada Srbije planira da sprovede i obavijestio ga o napretku Srbije u procesu evropskih integracija.
Premijer je posebno zahvalio za pomoć koju je Kanada uputila Srbiji za poplavljena područja.

Ljajić i Berd su ocenili da je Sporazum o zaštiti ulaganja izuzetno slažna poruka kanadskoj poslovnoj zajednici da je investiranje u Srbiji bezbedno.

"Ovaj sporazum je jako važan i za razvoj bilateralnih odnosa Srbije i Kanade, za otvaranje novih radnih mesta, ekonomski rast i razvoj. Zista smatram da je ovo momenat da saradnju podignemo na viši nivo i da unapredimo odnose kako bismo jos bolje sarađivali", rekao je šef kanadske diplomatije.

Berd je istakao da Kanada i Srbija već imaju dobre ekonomske odnose, pre svega kada je reč o oblasti rudarstva, farmaceutskoj industriji, poljoprivredi i prehrani.

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić je ocenio da je potpisivanje Sporazuma o podsticanju i zaštiti investicija "nastavak odlične ekonomske i privredne saradnje" sa Kanadom.

"Ovaj sporazum je najbolja moguća poruka koju šaljemo - da Srbija jeste sigurno mesto za ulaganje i da sve više postaje vrlo značajna i najznačajnija investiciona destinacija u ovom delu sveta", istakao je Ljajić, koji je i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

Kako je objasnio, Sporazum je još jedna korak stvaranja potpunog pravnog ambijenta za unapređenje ekonomskih, privrednih i trgovinskih odnosa Srbije i Kanade.

"Ovaj sporazum stvara odličan pravni osnov i šalje vrlo jasnu poruku, pre svega kanaskim budućim investitorima da Srbija poštuje sve međunrodne pravne standarde u zaštiti prava ulagača i da je bezbedna za sve strane investicije", dodao je potpredsednik Vlade Srbije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.09.2014. 16:35
Kanada drustvo koje se raspada..............STA IMAJU ONI KOME STA DA PRICAJU?..............IMALI SU I ONI REFERENDUM NA KOME SE IZGLASALO OTCEPLJENJE A ONI GA PONISTISE!............SLUGE SOTONOVE PROCI CE VAM APETIT ZA OSVAJANJE SADA SLEDI SKOTSKA..............XAXAXAXAXAX..........I OD UJEDINJENOG KRALJEVSTVA SAMO OSTADE SRAMNO-GENOCIDNA ISTORIJA............CRNA MRLJA U SECANJIMA COVECANSTVA...............+ ENGLESKI DVOR DJAVOLIJA PECINA +
Ponedeljak 01.09.2014. 17:34
OTAVA, 18. marta 2008. (Beta-AFP) - Kanada je priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, izjavio je u utorak kanadski ministar spoljnih poslova Maksim Bernijer. "Danas smo priznali Kosovo kao nezavisnu državu", rekao je Bernije u izjavi za kanadsku televiziju Si-Bi-Si i dodao da je u pitanju "jedinstven slučaj" koji ne može da se koristi kao presedan. Otava -- Kanada neće priznati rezultate referenduma na Krimu, a njen premijer Stiven Harper putuje u subotu u Ukrajinu. Kanada će uvesti nove sankcije protiv Rusije u konsultaciji sa Sjedinjenim Američkim Državama i evropskim državama, kao odgovor na akciju u Ukrajini i obaranje malezijskog aviona na istoku Ukrajine
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online