Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 13.09.2014.
17:48
Blic A

Dok se političari prepucavaju, poplavljeni i dalje bez krova nad glavom

Dok se političari već danima prepucavaju na temu ko je kriv za sporo rešavanje problema žrtava majskih poplava, ljudi pogođeni katastrofom su ogorčeni na odgovorne.

U mnogim domovima obnova još nije ni započela
 

Bliži se zima, a još uvek nisu svima uplaćene pare za sanaciju kuće, niti su se u nove domove uselili oni koji su ostali bez krova nad glavom.

- Svi su obećali da će nam kuća biti izgrađena za dva meseca, a do sada smo dobili samo rešenje i broj placa gde će se graditi. I tu se stalo. Uopšte me ne interesuju njihova prepucavanja u Vladi ko je i koliko kriv, samo znam da je zima na pragu, kuća nije ni započeta, a ne znam ni kada će. Više nikom ne mogu da verujem - kaže Verica Milanović iz Krupnja.

Kako vreme odmiče, sve je manje onih koji veruju da će obećane kuće biti gotove do novembra. Izdato je tek nešto manje od jedne trećine rešenja.

- Najmanje što nam treba sad, dok žrtve majskih nepogoda sa zebnjom očekuju zimu bez krova nad glavom, jeste svađa vlastodržaca – kaže Radoje Nenadović iz sela Gvozdac kod Bajine Bašte.

Nenadoviću je klizište proletos odnelo kuću na pradedovini na kojoj života više nema.


Kako on navodi, umesto da energiju ulože u obnovu zemlje, oni se prepiru preko novina. To među ljudima izaziva sve veći revolt.

- Sramno je da upiru prst krivice jedni u druge dok ogorčeni narod strepi. Moju novu kuću gradi Fondacija Dragice Nikolić i za koji dan biće završena, ali ne vidim da se išta pomerilo sa mrtve tačke kod oštećenih za obnovu čijih kuća se obavezala država - kaže Nenadović.

Meštani Obrenovca razočarani su i činjenicom da se razdor sve više prenosi i na meštane, među kojima vlada sve veća tenzija.

- Zavadili su komšije, jer niko nije zadovoljan kategorizacijom koja je napravljena. Moja porodica je dobila rešenje za novu kuću, ali to je sve. Niti znamo kada će i gde biti izgrađena, niti da li će to biti pre zime. Da ne pričamo o tome da nas niko ne obilazi - priča kroz suze Marina Filipović iz naselja Zabrežje u Obrenovcu.

Marko Blagojević, direktor Vladine kancelarije za obnovu, ipak moli građane za stpljenje i kaže da će zimu svi dočekati u svojim domovima.

POVEZANE VESTI

Subota 13.09.2014. 18:30
Dok se političari prepucavaju, poplavljeni i dalje bez krova nad glavom.... Njima je bitnija " parada ponosa ", svadjaju se ko će biti na čelu...!
Nedelja 14.09.2014. 09:12
Pare nestale, a zima dolazi.... Niko neće dva puta da donira...
Subota 13.09.2014. 18:33
а србе боле курац... кладим се да пола србије ни не зна да се ово дешава.... тј. не дешава ??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online