Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Sreda 01.10.2014.
11:19
Beta A

Vučić: Plaši me srpski mentalitet

Srbija nastavlja svoj evropski put jer je to najbolje za nju i njene građane, a bez regionalne stabilnosti i političke stabilnosti, u Srbiji neće biti moguća izgradnja bolje ekonomije, što je najvažnije, rekao je u sredu premijer Aleksandar Vučić.

Hoće reforme, a neće da imaju veze sa mnom: Aleksandar Vučić
 

''Srbija nastavlja svoj evropski put ne zato što imamo neku vrstu idolatrijskog odnosa prema EU, već zato što je to najbolje za Srbiju i njene građane... Moraćemo mnogo da radimo, ali sam uveren da kada Srbija postane članica EU neće biti ni blizu najsiromašnije zemlje u Uniji", rekao je Vučić novinarima posle otvaranja Četvrtog beogradskog bezbednosnog foruma u hotelu Hajat u Beogradu.

On je na otvaranju foruma, komentarišući izjavu komesara za proširenje i istočno susedstvo EU Johanesa Hana da tokom njegovog petogodišnjeg mandata neće biti novih proširenja Unije, rekao da to za Srbiju nije iznenađenje i da će ona, uprkos tome, nastaviti reformski put, kako bi sve zadatke okončala do kraja 2018, posle
čega je, ocenio je, "sve na drugima".

"Ako ne može za pet godina (da Srbija uđe u EU), za pet godina i jedan dan može, i mi se nadamo da će Srbija biti prva novoprimljena zemlja u EU", rekao je Vučić.

On je dodao da u sprovođenju reformi "strepi" samo od srpskog mentaliteta, jer, kako je naveo, mnogi kažu "hoću da se sprovode reforme, ali neću da imaju veze sa mnom".

"Naša obaveza je da se borimo za promene u Srbiji... Naša želja je da stvorimo moderno društvo, ekonomiju koja će funkcionisati", naglasio je premijer Srbije.

O poziciji Srbije u međunarodnim okvirima, srpski premijer je istakao da je Beograd na putu ka EU, ali i da ima i želi dobre odnose s Rusijom, i da taj stav neće menjati.

"Poštujemo sve što EU donese. Ali, znate, i oni u EU imaju različita mišljenja po pojedinim pitanjima. Pet zemalja EU nije priznalo nezavisno Kosovo i neće da prizna. Izvinite, mi nismo deo EU i niko nas nije pitao ništa za sankcije Rusiji. Ovo je naša politika i ne menjamo je", istakao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Sreda 01.10.2014. 11:49
Plaši te srpski mentalitet.pa valjda je i u tebi ostalo nešto od tog mentaliteta.Čega se plašiš a čega se pak stidiš-da nije što si i ti Srbin.Pa pokrstri se pa idi u neku naciju čiji ti je maentalitet bliži.
Sreda 01.10.2014. 11:52
A ko si ti "Fukaro izdajnicka" ? - Najvece zlo sto se Srbiji i Srbuma desilo u istoriji !!! - Bagra, Olos, Fukara,Izdajnik o mentalitetu naroda !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online