Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 01.10.2014.
13:09
Beta A

"Nema mesta u policiji za one koji ruše ugled"

Ministar unutrašnjih poslova Srsbije Nebojša Stefanović poručio je u sredu brucošima Kriminalističko-policijske akademije da tokom studija teže znanju kako bi profesionalno i odgovorno obavljali svoj posao, pošto onima koje narušavaju ugled profesije nije mesto u policiji.

Pripadnici policije moraju da vode računa o ugledu profesije: Nebojša stefanović

"Greške i propuste jednog policajca snosi cela profesija, i takvima nije mesto u policiji. Pripadnici policije moraju da vode računa o ugledu i integritetu profesije", kazao je Stefanović.

On je naveo da su studenti izabrali složen, ali častan i odgovoran posao, tokom kojeg će se suočavati s brojnim izazovima kako bi Srbija bila bezbedna zemlja.

"Vaš cilj je bezbedna Srbija, za sve njene građane, ali i za strance i vi morate da se borite za taj cilj", rekao je ministar.

Stefanović je nakon obraćanja studentima, na Kriminalističko-policijskoj akademiji otvorio "Rajsovu sobu", koja je svojevrstan muzej, sa ličnim stvarima čuvenog švajcarskog forenzičara i hemičara Arčibalda Rajsa.

Dekan Akademije Goran Milošević rekao je da je Rajs postavio temelje za visoko policijsko obrazovanje u Srbiji, a prisutne studente podsetio je na njegove reči.

"Rajs je svojim studentima davne 1914. godine rekao da su oni elitni pripadnici naroda koji se obrazuju da štite interese zemlje, i želim da vi ostvarite taj cilj, da budete elitni deo naroda", rekao je Milošević.

Na prvu godinu Kriminalističko-policijske akademije upisalo je 500 studenata, a na početku godine nagrađeno je i petoro studnata koji su ostvarili najbolji uspeh tokom prošle školske godine.

POVEZANE VESTI

Sreda 01.10.2014. 13:19
"Nema mesta u policiji za one koji ruše ugled"...!! A šta je sa onima koji ruše ugled sa lažnim diplomama, doktoratima, familijom premijera, koji se agresivno ponaša ohrabren obezbeđenjem pripadnika vojske i to ne samo sada kada je dobio zaslužene batine ! Pitajte malo saobraćajnu policiju, koliko su ga puta uhvatili pijanog, prebrza vožnja po gradu, nepoštovanje nikakvih saobraćajnih pravila..., da li je dotični platio jednu jedinu kaznu barem za loše parkiranje ! I ti balavac si se našao da pričaš priče, samo smo tebe čekali, kada i kako ćeš nastupiti !
Sreda 01.10.2014. 13:25
Јесте, народе, Доктор Слина је апсолутно у праву! Нема места у полицији онима који јој руше углед! С тим у вези, он мора да поднесе неопозиву оставку на место министра полиције, јер ако неко урушава углед пандурима онда је то Стефановић Доктор Небојша, алијас Неша Слина! У супротном би испао лажљиви, погани, одвратни, огавни лицемер! Или он то већ јесте...
Sreda 01.10.2014. 14:15
O kakvom ugledu ti pricas majmune izdajnicki?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online