Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 01.10.2014.
22:20
blic.rs A

Direktori ministarki: Radnici se ne vide dobro kad se leti helikopterom!

U preduzećima “Planum” i “Putevi Užice” tvrde da gradilište na Koridoru 11 nije napušteno, kako je to zaključila ministarka Zorana Mihajlović, posmatrajući iz helikoptera.

Da podsetimo, ministarka Zorana Mihajlović je pre dva dana helikopterom nadletala deonice ovog putnog pravca u izgradnji, a najavila je mogućnost da Vlada povuče garancije za kredite ovim firmama.

Iz "ptičje perspektive" se ne vide radnici, koji su navodno dole...
 


Direktor “ Planuma” Ratomir Todorović za “Blic” je ovu konstataciju samo kratko prokomentarisao.

- Visoko je leteo helikopter. Mislim da se nije dobro videlo - rekao je Todorović.

Da je u pitanju slaba vidljivost iz vazduha, zaključio je i tehnički direktor “Puteva Užice” Leko Korićanac. On je u razgovoru za “Blic” rekao da je na terenu svakodnevno oko 180 radnika tog preduzeća i sto radnika “Planuma”.

- Iz helikoptera je teško snimiti situaciju na terenu. Neki radnici su ispod autoputa, neki na njemu, neki radnici su u tunelima - objasnio je Korićanac.

S druge strane, oni priznaju da radovi kasne, ali da će ugovorena deonica biti završena u roku, odnosno do 30. novembra.

- Mi smo uvedeni u posao tek početkom septembra, a vremenske prilike nam nisu išle naruku, pre svega zbog kiše koja je često padala. Jedan dan pada, pa se drugi dan teren suši i tako ukrug. Zbog toga zemljani radovi kasne, ali sve ostalo ide po planu - kaže Todorović.

Faktura na 340 miliona

- U ovom momentu imamo fakturisanih 340 miliona dinara i našli smo banku koja je spremna da prihvati situaciju za izvedene radove u zalog za pozajmicu, ali čekamo da ministarka potpiše saglasnost od koje će zavisiti da li će banka odobriti sredstva. To je najvažnije u ovom momentu da bismo mi nastavili da finansiramo gradilište. I to čekamo - kaže Korićanac.

Tehnički direktor “Puteva Užice” je potvrdio da je na adresu obe firme stiglo poslednje upozorenje iz Ministarstva saobraćaja da će povući garancije za kredit, pred isključenje izvođača iz posla.

- Moram da podsetim da izgradnju ove deonice kreditiramo mi kao izvođači, a država nam novac refundira tek nakon godinu dana - kaže Korićanac.

Objekat se gradi tako što izvođači, u ovom slučaju “Planum” i “Putevi”, ispostavljaju situaciju za izvedene radove koju potpisuje nadzorni organ i ministarstvo. Overen dokument se zatim podnosi banci koja na osnovu toga odobrava kredit.

Država novac za koji su se zadužili vraća posle godinu dana, ali oni plaćaju kamatu.

POVEZANE VESTI

Sreda 01.10.2014. 22:38
Госпођа Министар би требало да зна ону народну да ко високо лети ниско пада! Нека се мало спусте на земљу, јер од силне прашине коју бацају Народу у очи ништа се не види па може се десити да их Народ на следећим изборима прегази ако до тада не шмугну у своју љубљену ЕУ.
Sreda 01.10.2014. 23:38
Cim direktori mogu tako da serendaju bez posledica znaci da je drzava banana .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online