Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 20.10.2014.
08:50
D. N. Petrović - Vesti A

Suljo, odrekni se Adema Zilkića!

Ako želi jedinstvo Bošnjaka u Sandžaku i saradnju sa Bošnjačkom demokratskom zajednicom, uslov svih uslova Sulejmanu Ugljaninu, lideru SDA, jeste da se javno odrekne od paraverske tvorevine - Rijaseta IZ Srbije, u čijem je stvaranju svojevremeno učestvovao.

Muftija sandžački Muamer Zukorlić

Ovo je preksinoć u Novom Pazaru, prvi put gostujući na "suparničkoj" Regionalnoj televiziji rekao muftija sandžački Muamer Zukorlić.

Naglasio je da je prilikom nedavnog susreta sa Ugljaninom osetio određenu dozu kajanja i želju za odustajanje od tog koncepta.


- Šta su razlozi tog kajanja ili odustajanja neću da ulazim, ali očito je da se Ugljaninova politička grupacija suočila sa celokupnim besmislom i negativnim posledicama, čak i političkim. Sada možemo praviti jedinstvo tako što ćemo eliminisati i vratiti se na jedinstvenu Islamsku zajednicu - istakao je Zukorlić i poručio da od Ugljanina očekuje da se bar deklarativno odrekne Zilkića.


- Ugljanin je rekao da to ne može tako brzo. Rekao sam mu: "Okej, ako ne možete brzo, kada budete mogli javite se, to je bio naš odgovor Ugljaninu na sve priče o jedinstvu Islamske zajednice i saradnji" - objasnio je Zukorlić.


Zukorlić je odbacio tvrdnju Ugljanina da je "Islamska zajednica jedinstvena, a da su se hodže posvađale zbog blagajne".


- Nisu se hodže posvađale zbog blagajne, već zato što je jedna politika htela da ima svoju islamsku zajednicu. Zato bih preporučio Ugljaninu da se, ako želi jedinstvo i normalizaciju odnosa, pripazi takvih izjava - ponovio je Zukorlić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.10.2014. 11:08
Teško da ima bilo šta gore nego biti POTURICA. Uvek sam se pitao kako je takvima kao što su oni i kako ako su iole normalani ljudi mogu da žive sa takvim nasleđem, a pogotovu ako još uvek nose pradedovo srpsko prezime. Treba izdražati, pa gledati svakog dana sebe u ogledalu i videti poturicu, otpadnika i izdajnika svoje vere i svojih predaka, koji je već dugo vremena i najcrnji krvnik narodu od koga potiče. Poturice mrze Srbe zato što smo večni svedoci njihove izdaje i otpadništa i što ih mi stalno na to podsećamo. Preziremo ih mi, jer su zaista dostojni svakakog prezira, ali ih preziru čak i poludivlji Arapi, jer nikad neće biti pravi muslimani izdajnike vere ne voli niko pa ni Arapi
Ponedeljak 20.10.2014. 11:15
SRBI MUSLIMANI O SRPSTVU - POTOMSTVU Omer Skopljaković : Ž E LJ A Dušmane mrzi , a Srpstvo ljubi , Tako mi sine ti bio živ , Pane li babo u borbi ljutoj , Osvet ' ga sine , sokole siv ... -------------------- Avdo Karabegović : OH , TA LJUBIM TE ... Tako mi pravde Višnjega Boga Tako mi srpskog Imena moga ... Protivu islama , To ništa nije , Sin Otadžbinu , Ljubiti smije .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online