Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 21.10.2014.
17:24
J. L. Petković - Vesti A

"Sigurna sam da će osloboditi Olivera"

Građanska inicijativa SDP, čiji se lider Oliver Ivanović nalazi skoro devet meseci u zatvoru očekuje da će mu biti dozvoljena odbrana sa slobode.

Veruje da će sud dozovoliti odbranu sa slobode: Milena sa suprugom Oliverom Ivanovićem

Ivanovićeva supruga Milena za “Vesti” kaže da je tužilac zatvorio istragu, da su ispitani svi svedoci, a time isključena svaka mogućnost uticaja na svedoke, što je bio glavni argument da se Oliveru nekoliko puta do sada ne odobri puštanje iz pritvora.

- To je bio jedan od dva razloga produžavanja Oliverovog pritvora. Drugi, još apsurdniji razlog, bilo je njegovo eventualno bekstvo, što je, nadam se ovoga puta eliminisano, s obzirom na date garancije Vlade Srbije. Osim toga podignuta je i optužnica. Verujem da će sud ovoga puta doneti ispravnu odluku i dozvoliti Oliveru odbranu sa slobode - kaže Milena.


Ona podseća da tužilac vodi istragu više od godinu dana, a odbrana je posle podizanja optužnice dobila samo 30 dana da pripremi prigovor.

- A isto toliko nije dovoljno Sudu da odgovori na prigovor, odnosno da se izjasni po pitanju optužnice. Svaki dan smo sve sigurniji da je Oliverovo hapšenje apsolutno i samo politički motivisano, da je "kriv" samo zato što je Oliver Ivanović dovoljno zvučno ime - zaključuje Milena.

Politički procesi

- Iako se ne mogu porediti slučajevi političkog procesa protiv Ivanovića i procesa protiv članova tzv. Dreničke grupe, očekujemo da će sud doneti odluku da Ivanović bude pušten da se brani sa slobode, kao što je urađeno u slučaju optuženih Albanaca, navodi Građanska incijativa SDP.

Ona ističe i da je Oliver dobro, a da mu je porodica najveća podrška i oslonac.

- On je jak čovek. Jači od svake nepravde i od zla koje su mu naneli. Mora da istraje. Ovo je naša zajednička borba. Porodica mu je najveća podrška i oslonac. Nevin je, i pitanje je dana kada ćemo opet biti svi na okupu. Protiv svega se može, ali protiv pravde i istine ne - podvlači Milena.

Optužnica

U optužnici se još navodi da je Oliver Ivanović naredio ubijanje deset kosovskih Albanaca od kojih je četvoro i ubijeno vatrenim oružjem od strane neidentifikovanih pripadnika paravojnih snaga policije koji su bili pod Ivanovićevom kontrolom. I ostaloj četvorici Srba Dragoljubu Delibašiću, ocu i sinu Iliji i Nebojši Vujačiću i Neobojši Lazoviću kojima se takođe sudi u okviru ovog predmeta optužnicom prete višegodišnje kazne zatvora.

Ivanović je optužen da je počinio krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999. a zaprećena kazna za to delo je od pet godina do doživotne robije. U optužnici koja je obelodanjena pre skoro dva meseca navodi se da je 14. aprila 1999. u severnm delu Kosovske Mitrovice kao vođa srpske paravojne policijske jedinice podsticao grupu podređenih pripadnika paravojnih snaga policije da počine ratne zločine protiv civila.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online