Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 21.10.2014.
17:38
Beta A

Naprednjaci izbacili Mirkovića iz stranke

Predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković isključen je iz Srpske napredne stranke (SNS) na sednici Izvršnog odbora te partije, potvrdio je predsednik Izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić.

Mirković ne prihvata izbacivanje dok to ne uradi Glavni odbor
 

"Mirković je isključen jer nije ispunio odluku Glavnog odbora stranke i nije podneo ostavku na jednu od funkcija. S obzirom da je isključen iz stranke, naši odbornici će dobiti instrukcije da ga smene sa mesta predsednika Skupštine grada Zaječara", rekao je Nikolić.

Saša Mirković je posle izjave Nikolića rekao da iz Srpske napredne stranke (SNS) mogu da ga isključe samo Skupština ili Glavni odbor SNS-a, a ne Izvršni odbor stranke.

"Član Glavnog odbora se dekretom ne odstranjuje na Izvršnom odboru. Glavni odbor je viši organ od Izvršnog odbora. Postoji Statut, organi stranke. Izvršni odbor je preuzeo ulogu Glavnog odbora. To je u ovom slučaju, a i u bilo kom drugom nemoguće", rekao je Mirković.

Na pitanje novinara šta će uraditi ako Glavni odbor odluči da ga isključi iz stranke, Mirković je rekao da ne želi da licitira sa tim "šta bi bilo ako bi bilo", navodeći da je to unutarstranačka stvar.

"Ja volim SNS, u stranku sam došao svojevoljno i na Glavnom odboru, kada ga predsednik zakaže, elaboriraću sve ono što mislim da treba da kažem", rekao je Mirković, dodajući da mu je krivo što ga organi Izvršnog odbora nisu pozvali da vide šta ima da kaže povodom ostavke.

On je precizirao da je ponudio ostavku 8. septembra odbornicima grada Zaječara, ali da je oni jednoglasno nisu prihvatili, zajedno s predstavnicima opozicije.

"Mislim da sam dobro radio u prethodnom periodu i da je Zaječar ponosan i građani zato što imaju predstavnika u parlamentu", rekao je Mirković, navodeći da su mu ukupna primanja 60.000 dinara – 30.000 u Skupštni Srbije i isto toliko u Skupštini grada Zaječara.
 

Saša Mirković je posle izjave Nikolića rekao da iz Srpske napredne stranke (SNS) mogu da ga isključe samo Skupština ili Glavni odbor SNS-a, a ne Izvršni odbor stranke.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.10.2014. 18:07
Mirkovicu najpre si tvrdio kako su SNS-ovci pokrali izbore a posle si im lizao guzu, ali izgleda da ti je mnogo hrapav jezik pa si postao visak.
Utorak 21.10.2014. 20:07
A sta je sa Perisicem lopovonacelnikom Nisa,glavnim muljatorom i spekulantom koji ce unistiti SNS u Nisu,u to sam siguran.Zasto njega stite gospoda,,pravednici,,iz SNS i njegove pulene u Nisu.
Sreda 22.10.2014. 08:28
60.000 primanja?!?....mora da je progutao barem jednu nulu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online