Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 24.10.2014.
12:05 >> 14:37h
Beta A

Naša Vlada je hrabra Vlada

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Vlada za hrabre mere koje preduzima u oblasti ekonomije zaslužuje dobru ocenu građana, kakvu dobija i u svetu.

Bravo za Vladu! Priznala da je zemlja u teškoj ekonomskoj situciji i predložila kako da se iz krize izađe
 

"Prvi put u savremenoj političkoj srpskoj istoriji dešava se da vlada prizna da je zemlja u teškoj ekonomskoj situciji i predlaže kako da se iz krize izađe", rekao je Vučić u Skupštini Srbije gde je počela rasprava o predlogu rebalansa budžeta 2014.

On je dodao da je odgovoran potez vlasti što u situaciji kad dramatično pada inflacije, kurs je stabilan, devizne rezerve značajne i pada nezaposlenost, predlaže mere fiskalne stabilizacije, koje uključuju smanjenje plata u javnom sektoru i penzija.

Kako je istakao, nepopularne mere koje Vlada prelaže su iznuđene neogovornim ponašanjem prethodne vlasti, pre svega zbog neopravdanog povećanja penzija 2008. i 2009. godine.

Vučić je kazao da aktuelna vlada, za razliku od prethodnih, ne štiti "tajkune" od naplate poreza.

Buran aplauz za Vučića

Vučića je u Skupštinu došao nakon što je počela rasprava o predlogu rebalans budžeta.

 

Poslanici vladajućih stranaka su ustali iz skupštinskih klupa i pozdravili ga burnim aplauzom.

Vučić: Ovako ćemo izbeći bankrot

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi Srbija bila pred bankrotom krajem 2016. ili početkom 2017. da nisu preduzete mere štednje i da se država nije suoočila sa ekonomskim problemima u kojima se nalazi.

"Srbiji trenutno ne preti ni problem nelikvidnosti ni problem bankrota, ali želimo da počnemo mere štednje", kazao je on u Skupštini Srbije na početku rasprave o rebalansu budžeta za 2014. godinu i pratećim zakonima kojima je predviđeno smanjenje penzija i plata zaposlenih u javnom sektoru većih od 25.000 dinara.

On je istakao da Srbija sada ima izraženiju makroekonomsku stabilnost nego ikada u savremenoj istoriji, jer su devizne rezerve iznose između 10 i 11 milijardi, a kurs je stabilniji nego ikada u prethodnih deset godina.

"Prvi put imamo dramatičan pad inflacije, prvi put u savremenoj istoriji Srbije memamo povecahanje broja nezaposlenih, već pad nezaposlenosti", kazao je Vučić čije je izlaganje više puta prekidano aplauzima poslanika Srpske napredne stranke.

Deo sednice parlamenta kad je govorio Vučić, pored RTS-a, prenosile su i televizije Pink i Studio B.

Vučić je rekao da ne želi da beži ni od čega i da smatra da vlast zaslužuje dobru ocenu i od građana, "kao što je takva ocena dobijena od svih važnih ljudi u svetu".

"Prvi put se događa nešto ovako da govorimo u kakvoj situaciji se naša država nalazi i kako da iz nje izađemo", rekao je Vučić i dodao da rešenja treba tražiti u radu i da treba da "budemo marljiviji i bolji od drugih".

Premijer je istakao da je mere fiskalne konsolidacije najavio pre nekoliko meseci, čak i u svom ekspozeu, jer nije više hteo da krije od naroda u kakvim se problemima nalazi država. On je kazao da se sadašnja vlada "ukrcala na pola potopljen brod" i da je zbog Srbije i budućnosti građana morala da prekine da laže i obmanjuje narod. On je kazao da su plate i penzije od 2009. do 2012. povećavane da bi se dobilo političko poverenje partija na vlasti.

"Naš je posao da tražimo rešenje u radu i da budemo marljiviji i bolji od drugih", rekao je on i dodao da najavljene mere neće pogoditi najsiromašnije, odnosno da najveći broj penzionera i radnika u javnom sektoru neće osetiti mere štednje.

"Mere ni na koji način neće osetiti 61 odsto penzionera, odnosno 1,03 miliona od ukupno 1,7 miliona penzionera", rekao je on.

Prema njegovim rečima, i najstručniji ljudu u zemlji, poput profesora ili lekara, koji imaju primanja veća od 100.000 dinara biće manje pogođeni smanjenjem plata, nego što su to bili dok je na snazi bio solidarni porez.

"Nisam nasmejan zato što preduzimam najnepopularnije i najteže mere u istoriji Srbije, već sam nasmejan zato što mi je čista savest i zato što sam naplatio sve što sam mogao tajkunima i zato što sam se borio za siromašne da bi Srbija živela normalno i bogatije", rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Petak 24.10.2014. 12:09
Skupština je definitivno postala DOM ZA POSRNULE . Poslanik govori i u sred govora ulaz Vučić sledi APLAUZ PREKIDA SE GOVORNIK USTAJE SE NJEGOVOM VELIČANSTVU . UŽAS . OVA VLADA JE BANDITSKA I IZDAJNIČKA I JEDINA KOJA JE NAJDIREKTNIJE ZAVUKLA RUKU U DŽEP NARODU . VLADU PREDODI OPASNA BUDALA KOJU TREBA ZAUSTAVITI . AKO SE NE ZAUSTAVI UNIŠTIĆE NAS .
Petak 24.10.2014. 12:34
Jebi vučko ovaj narod.ukini penzije i prepolovi plate, još više će te vole.
Petak 24.10.2014. 12:16
Došlo vreme da malo narod nego ti neznaš srpski mentalitet jer si naivčina dosad si mogao da im radiš šta hoćeš oni trpe i ćute a sada kad im zavučeš ruku uđep prvi mjesec kad osjete da si im ga zavukao e tada si mrtav čovek.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online