Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Nedelja 23.11.2014.
15:49
Beta A

Tomislav Nikolić u Abu Dabiju

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Abu Dabiju sa vlasnikom kompanije Lulu - vodećeg lanca hipermaketa u UAE, Jusuf Alijem koji je zaintresovan za kupovinu srpskih prehrambenih proizvoda.

Predsednik Srbije u poseti Emiratima: Šeik Muhamed Bin Zajed i Tomislav Nikolić
 

"Naši prehrambeni proizvodi su veoma kvalitetni i zdravi", istakao je Nikolić i dodao da proizvođači iz Srbije u saradnji sa naučnim institutima mogu obezbediti hranu vrhunskog kvaliteta.

U saopštenju pres službe Predsedništva navodi se da je Nikolić rekao da "može da se razmotri i opcija da "Lulu" investira u proizvodnju one hrane koja se traži u prodajnim lancima te kompanije prema standardima koje kupci traže".

Poseta džamiji šeika Zajeda

Nikolić je u Abu Dabiju obišao i džamiju šeika Zajeda koja je najveća džamija u UAE i osma po veličini u svetu. Ime je dobila po šeiku Zajedu bin Sultanu Al Nahjanu, osnivaču i prvom predsedniku UAE, koji je i sahranjen u njoj.

"Na mestu spomenika od velike emotivne i moralne vrednosti za narod UAE i njegovih vladara postoji osećanje dubokog poštovanja prema viziji Nj.V. šeika Zajeda bin Sultana Al Nahjana, oca nacije koji mudro vodio svoj narod. U vremenu kada su odnosi Srbije i UAE u usponu možemo samo da izrazimo nadu i veru da će prijateljstvo dva naroda trajati i razvijati se u skladu sa usponom i prosperitetom dveju zemalja", upisao je Nikolić u knjigu utisaka.

Vlasnik kompanije Lulu Jusuf Ali rekao je da u svojim prodajnim objektima želi da ima srpske prehrambene proizvode, pre svega voće i povrće. LuLu hipermarket je maloprodajni deo multinacionalne "LuLu Group International", poznata kao kompanija koja postavlja standarde maloprodaje u regionu.

U saopštenju se navodi da ta kompanija ima 110 maloprodajnih i velikoprodajnih objekata i da je izuzetno popularna među kupcima širom UAE.

Predsednik Srbije razgovarao je tokom posete UAE i sa direktorima predstavništva Energoprojekta Nedeljkom Magazinom i Vladimirom Miloševićem. Nikolić je kazao da Energoprojekt u toj zemlji dobro posluje i pored jake konkurencije.

"Vi ste u prednosti, jer ste ovde dugo, i zato što ste veoma otvoreni i spremni na saradnju. Ovde ste došli da ostanete", rekao je Nikolić i naglasio da je važno imati fleksibilnosti u komunikaciji.

Predsednik Srbije je istakao da bi trebalo omogućiti srpskim kompanijama koje se bave građevinom da se uključe u projekat gradnje, jer u toj oblasti rade stručni i sposobni ljudi.

Kako se navodi, direktori Energoprojekta upoznali su Nikolića sa projektima koje ta firma radi u Abu Dabiju i Dubaiju, kao i sa brojnim izazovima sa kojima se suočavaju.

"S obzirom na to da Energoprojekt radi na velikim infrastrukturnim projektima vlade UAE, potrebno je konstantno pratiti savremena kretanja u tehnologiji uz veliki pritisak da se ispoštuju rokovi", rekao je Magazin.

"O uspešnosti rada Energoprojekta govore njegovi rezultati", dodao je on i ukazao da je obim poslova oko 100 miliona evra na trogodišnjem nivou.

POVEZANE VESTI

Nedelja 23.11.2014. 22:18
"...Tomislav Nikolić u Abu Dabiju...." АБУ ДАБИЈЦИ ДРЖИТЕ ГА ТАМО И НЕВРАЋАЈТЕ ГА....!
Nedelja 23.11.2014. 15:42
Šeik bin zajeb i toma lopata.
Nedelja 23.11.2014. 16:45
Biće još koji milion u Dragcinom "humanitarnom fondu" bem te Srbijo, ko Tobom vlada!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online