Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 26.01.2018.
19:55
J. L. Petković - Vesti A

Zaposlenje u fantomskom radiju?

Vest o pomoći mladiću Leonidu Dubiću iz Suvog Lukavca s Kosova postala je deo mreže prepucavanja, optužbi i ukazivanja na zloupotrebe. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je građane da je egzistencijalni problem Snežane Dubić, majke šestoro dece, kojoj je za Božić zapaljena štala i seno, rešen i tako što će njen sin Leonid dobiti posao u Radiju Bravo u Osojanu.

pixabay.com

- Zaista lepa vest, ali je problem u tome što radio ne radi, odnosno nije emitovao program dve godine - oglasio se Darko Dimitrijević, urednik Radio Goraždevca, ističući da to znaju i lokalni srpski funkcioneri, sve srpsko stanovništvo u Istoku, ali i Ministarstvo kulture u Beogradu.

Malo nakon toga, Radio Bravo je ovo demantovao, a Udruženje novinara Srbije prenelo da je iz srpskog Ministarstva kulture saznalo da Radio Bravo prošle godine nije dobio novčanu pomoć zbog "očigledno neistinitih" navoda da proizvode medijski sadržaj. Radio Bravo se ponovo oglasio ukazujući da "dopis političkih nepismenjakovića" neće uticati na njihov program. Dodali su i da im ministarstvo nije dodelilo novac zbog dopisa predsednika privremenog organa opštine Istok, emitujući i sveže napravljen razgovor sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem. Ministarstvo kulture se potom ogradilo od informacija koje je iznelo Udruženje novinara Srbije.

Svi građani koji su u subotu uveče, u Lapljem Selu, uživo tražili pomoć od predsednika Vučića, suštinski su se žalili na dugogodišnju nepravdu, zbog koje ogromna sredstva iz Beograda, Prištine i međunarodne zajednice ne stižu u ruke najugroženijih. Zato ova vest ukazuje da je teško postupiti pravično, kad se iza iskrene odluke da se pomogne jednoj porodici krije mnogo nepravde.

Panika, pa muzika

- Panika koja je nastala nakon što smo objavili da Radio Bravo ne emituje program je u stvari strah da se ne otkrije da ta stanica ne da nema problema sa preživljavanjem, već da, i pored ugašenog signala, dobija ogromna sredstva od Prištine, što se jasno vidi na sajtu kosovske vlade. U 2016. su dobili 20.000 evra, 2015. manje od 10, a za 2017. još nije izašao izveštaj. Radio je u srpskom sistemu registrovan na jednu, a u kosovskom na dve nevladine organizacije, od kojih jednu predstavlja službenik u lokalnoj kancelariji za zajednice u sistemu Republike Kosovo. Dakle, novac su dobili, program nisu emitovali i mi smo dužni da o ovome obavestimo i javnost i predsednika Srbije, kao i da pitamo kako se na ovaj način rešava problem nepravde i nezaposlenosti - ističe Dimitrijević, dodajući da je ipak, nakon što se ova vest proširila društvenim mrežama, 24. januara Radio Bravo uključio predajnik i počeo da emituje muziku.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online