Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 18.10.2018.
08:43
Danas A

Skot srušio predstavu da SAD menjaju politiku

Glavni razlog za najnoviji napad SNS i koalicionih partnera na Zoranu Mihajlović samo je još jedna pokazna vežba Aleksandra Vučića u disciplinovanju svih članova i funkcionera SNS pred finalne razgovore o rešenju problema Kosova, saznaje Danas u vrhu vlasti.

Tanjug
Kajl Skot i Aleksandar Vučić

"Disciplinovanje SNS zbog odluke o Kosovu"

U najnovijem medijskom prepucavanju sa američkim ambasadorom Kajlom Skotom jasno je da nije glavna meta ambasador SAD, već je za metu odabrana Zorana Mihajlović. Nije nikakva tajna da je Mihajlovićeva odavno označena kao neko ko u SNS važi za osobu sa jako dobrim odnosima sa SAD, sada vodi i ekonomsku saradnju sa Amerikom, što obilato u svojim nastupima i optužbama koristi Vojislav Šešelj, koji se sve više pojavljuje kao neformalni portparol poteza predsednika Vučića.

- Jasno je da je izjava ambasadora Skota o Kosovu, koja svakako nije primerena, ali je ona opštepoznata i ne predstavlja nikakvu novost, iskorišćena za napad na Zoranu Mihajlović. Ako pogledate izveštavanje većine medija, onda jasno vidite da nije toliko kriv ambasador Skot, koji je rekao to što je rekao, nego je mnogo veća krivica Zorane što odmah nije reagovala - ističe sagovornik Danasa.

On dodaje da to jasno pokazuje da je nalog za novi napad na Mihajlovićevu došao iz samog vrha stranke.

- To najbolje pokazuje hitno reagovanje ministra odbrane Aleksandra Vulina, jednog od najbližih saradnika predsednika Vučića. Cilj ove akcije nije disciplinovanje samo Zorane, već svih u SNS zbog odluka koje nas čekaju o Kosovu. Vučić jednostavno neće da dozvoli da bilo ko sem njega ima dobre odnose sa najmoćnijim zemljama, kao što neće da toleriše da bilo ko u njegovoj stranci postavi pitanje da li je predlog razgraničenja dobro rešenje za problem Kosova, jer bi tako Srbija na kraju ipak priznala nezavisnost vlasti u Prištini - navodi sagovornik Danasa.

"Nikolićev predlog o Kosovu je bio potpuno drugačiji"

Po istoj matrici u medijima naklonjenim Vučiću pojavio se i napad na bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, kako navodno priprema formiranje stranke, jer je nezadovoljan politikom SNS.

Sagovornici Danasa iz vrha vlasti Srbije kažu da nije slučajno da se ovaj napad na Nikolića dogodio baš pred obeležavanje desetogodišnjice postojanja SNS koja će se održati u nedelju u Kraljevu. Cilj je, kako tvrde, da Nikolić sam odustane od dolaska na ovaj događaj kako ne bi na bilo koji način umanjio značaj aktuelnog predsednika SNS Aleksandra Vučića.

- Ako pogledate predlog Tomislava Nikolića o Kosovu, koji nikada nije zaživeo, on je potpuno drugačiji od predloga razgraničenja za koji se zalaže predsednik Vučić. Jer će razgraničenje na kraju dovesti do nezavisne države Kosovo, što nikad nije bila politika Tomislava Nikolića. To je i razlog zbog kojih je i Nikolić na meti SNS - zaključuje sagovornik Danasa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online