Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 19.10.2018.
08:22
alo.rs A

Monstruozno: Poslanik Dveri preti premijerki i Vučiću vešanjem!

Zbog stravičnih pretnji vešanjem na Terazijama, koje je izneo na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, Srđan Nogo, poslanik Dveri, mogao bi da dobije i do 40 godina zatvora!

Tanjug
Aleksandar Vučić

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je juče predistražni postupak povodom pretnji koje Je poslanik Nogo uputio predsedniku i premijerki.

- Tužilaštvo za visokotehnoloski kriminal uputilo je policiji zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom pretnji koje je poslanik Nogo uputio predsedniku i premijerki - kazala je Tatjana Sekulić, portparol tužilaštva.

Advokat Svetozar Vujačić za "Alo!" ističe da je više puta tokom javnih nastupa pozivao Tužilaštvo da konačno počne da radi svoj posao.

- Pre ovih pretnji ubistvom predsedniku Srbije i premijerki, imali smo priliku da čujemo i pretnje silovanjem koje su upućene predsednici Vlade, ali i pozivanje na državni udar. Za mene je svaki čovek koji nekome preti ubistvom đubre. Kada je u pitanju ova poslednja pretnja, ona predstavlja krivično delo podstrekivanja na izvršavanje krivičnog dela ubistva vešanjem, u pitanju je teško krivično delo, za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju od 10 do 40 godina - kazao je Vujačić.

Srđan Nogo, poslanik Dveri, rekao je da je, prema njegovim saznanjima, Ana Brnabić već parafirala Dablinski sporazum sa EU o migrantima i da, "ukoliko je parafirala taj sporazum, treba da bude obešena istog časa na Terazijama. A pored nje treba da bude obešen i Aleksandar Vučić".

Premijerka Ana Brnabić poručila je da Srbija nije, niti može da parafira Dablinski sporazum o migrantima.

- Vidim da neki u savezu imaju teškoće sa čitanjem, pa molim ostale da im prepričaju. Dablinski sporazum je za članice EU, plus za Švajcarsku, Norvešku, Island, Lihtenštajn (poštuju sporazum). Srbija nije, niti može da parafira. Istina je kod vas precenjena kategorija? Zato pretnje nisu - napisala je ona juče na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter.

Nogo: Stojim iza svojih reči!

youtube/ Centar - zvanični kanal
Srđan Nogo

Srđan Nogo pozvao je sa skupštinske govornice tužilaštvo da reaguje ako je prekršio zakon i naveo da mora biti pozvan na odgovornost ukoliko je, „kako mu se amputira”, uputio pretnju najvišim državnim funkcionerima.

- Ja iza svojih reči stojim, a ako ima nešto sporno, tu je tužilaštvo, neka reaguje i neka me pozove ukoliko sam prekršio bilo koji član zakona. Niste vi ti koji treba da tumačite da li je prekršen zakon, već nadležno tužilaštvo - rekao je Nogo.

EPA/Andrej Cukic
Ana Brnabić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primetio je juče da na brutalne uvrede i pretnje na njegov i posebno na račun premijerke Ane Brnabić nisu reagovali ni oni čija je to bila dužnost, te poručio onima koji bi da "vešaju i siluju" da to neće moći jer, kako kaže, postoji jedan prost razlog koji ih ometa - neće ih narod.

- Čisto da čistije ne može biti. Kada budu izbori, videćemo da li će ih narod hteti - rekao je Vučić i dodao da je navikao na takve izjave.

On je rekao i da ne može da dozvoli da govore da će "vešati Anu Brnabić". Naveo je da neki ne žele da je zaštite jer "nije lojalna nekim drugim ljudima i drugim zemljama, već svojoj vladi i svojoj zemlji".

- Sramota je da je niko nije zaštitio, čak ni oni čija je to bila dužnost, koji vode tela za ravnopravnost. Nisu reagovali ni kada su Ani Brnabić pretili silovanjem - rekao je Vučić i primetio da oni koji bi da vladaju zemljom promovišu "silovanje i vešanje" pošto nemaju politiku.

- Malo bi da siluju, pa malo da vešaju. Ajde, ostavite Anu na miru. Ostavite tu ženu malo na miru. Ostavite novinare da rade svoj posao, odgovorite na pitanje, a ne da su najbolji oni koji ne smeju da pitaju - poručio je Vučić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online