Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 06.04.2019.
19:07
N1, Vestionline A

Lečić: Mitroviću, naseo si, nikad nismo planirali da idemo do Pinka

Glumac i funkcioner Demokratske stranke Branislav Lečić izjavio je na protestu "Jedan od pet miliona" ispred zgrade Vlade Srbije da neće biti šetnje do TV Pink i da ona nikad nije ni bila deo plana, jer je vlast htela da je iskoristi za izazivanje incidenata. Umesto toga, protestna kolona krenula je ka Trgu Republike i platou ispred Filozofskog fakulteta.

youtube.com/Al Jazeera Balkans
 

Lečić je podsetio da su funkcioneri Saveza za Srbiju pre dva dana pokušali da u Skupštini grada gradonačelniku Zoranu Radojičiću dostave pismo sa zahtevom za smenu njegovog zamenika Gorana Vesića, i da je u roku od 15 minuta organizovan kontraskup sa prisutnim ekipama svih medija i pripremljenim saopštenjima.

- Bila je to klopka. Mi na takve klopke nikada više nećemo nasedati - poručio je Lečić i naveo da je plan vlasti bio da Boška Obradovića proglase za lidera kompletne opozicije, i da, pošto su mu već nalepili etikete "fašiste" i "ljotićevca", tim rečnikom diskvalifikuju celu opoziciju, a zatim taj "ružni jezik" pretvore u jezik "medija koje su okupirali", kako bi opravdali primenu nasilja prema učesnicima protesta u cilju očuvanja sistema.

- Glasno ću su nasmejati Željku Mitroviću - ha, ha, ha, naseo si!!! Nikada nismo nameravali da maltretiramo ljude da idu dva sata do Pinka - rekao je Lečić i podsetio da je za učesnike protesta na Dedinju već pripremljen "doček" sa zvučnicima, transparentima i policajcima u civilu.

- Sve su namestili da se niti čujemo, niti vidimo. Ne treba da mi učestvujemo u 'Farmi', da nas poliva govnima, posle onoga što je Mitrović izrekao javno na Tviteru, prirodno bi bilo da Vučić odreaguje i kaže: 'Ovo je jezik mržnje', a umesto toga i sam se pridružio tome i najavio agresiju i nasilje - rekao je Lečić.

Ocenio je i da su incidenti ispred Skupštine grada i večerašnji "doček" ispred Pinka sa namerom organizovani kako bi se sprečio veliki miting 13. aprila.

- Oni su kao zloćudni tumor koji se metastazom proširio u sve, ali mi imamo antibiotik, i 13. aprila ćemo saopštiti kako je sastavljen i koja je terapija tog antibiotika. Inteligencija će pobediti, a ne primitivizam i podlost. Nećemo uskočiti u zamke - poručio je on.

POVEZANE VESTI

Subota 06.04.2019. 23:01
Ne glumataj Lečiću.Nije ti kamion pozornica.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online