Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 22.07.2014.
08:16
M. Roknić - Vesti A

Hrvatska u EU (3): Seoba mozgova

U godini punopravnog članstva u EU, u hrvatskim medijima svako malo oglase se zabrinuti demografi koji sablazne javnost podacima o stampedu mladih visokoobrazovanih koji odlaze iz zemlje.

U godini punopravnog članstva u EU demografi plaše javnost informacijama da je sve više mladih visokoobrazovanih Hrvata koji napuštaju zemlju
 

Oni bombarduju javnost podatkom da je iz Hrvatske u poslednjih pet godina otišlo oko 150.000 mladih, kojima su najčešća odredišta Kanada, SAD, Australija, Nemačka, Austrija i Švedska.


Oni poručuju nadležnima da je to poziv za uzbunu i da se ozbiljno postavlja pitanje ko će u budućnosti razvijati Hrvatsku?

Pročitajte još:

1. Uterivač dugova stiže iz Brisela

2. Mladi kao tehnološki višak

Međutim, "zabrinuti" demografi pri tom apelu izostavljaju jedan vrlo indikativan podatak Državnog zavoda za statistiku koji govori da se u 2012. godini (a slični su i za ostale), od ukupnog broja odseljenih osoba njih najviše odselilo se u Srbiju (31 odsto) te u BiH (25 odsto). Po tim podacima, u svim kriznim godinama, gotovo pola od svih iseljenih odlazilo je u Srbiju, ali kada hrvatska demografija "naučno" prerađuje Srbe u mlade hrvatske mozgove, a mediji trube o egzodusu u Kanadu.


Tako se falsifikat o masovnom iseljavanju Hrvata od početka temelji na podloj zloupotrebi brojki izbeglih Srba, pa i ne čudi što svih ovih godina niti jednom nije objavljen prilog "zabrinutih" hrvatskih demografa zbog depopulacije koju je uzrokovala politika etničkog čišćenja Srba iz Hrvatske. Za hrvatske demografe ne postoji podatak da u svim posleratnim popisima nedostaje dve trećine Srba.


Oni su, reći će profesor Jovan Mirić, u svojim pristupima Hrvatsku etnički očistili kao "prethodno pitanje" i kreću u analize bez tog "balasta". Kakva politika, takva i demografija!

Dva aršina

Frano Drljo i Božo Krajina oslobođeni za ubistvo srpskih civila na Županijsokm sudu

Suđenja za ratne zločine u poslednjoj godini prevazilaze čak i hrvatsku sudsku praksu. Tako su nedavno, zbog nedostatka dokaza, oslobođeni optužbe bivši pripadnici specijalne policije koji su posle Oluje pobili srpske civile u Gruborima kod Knina, a baš ovih dana zagrebački Županijski sud izdao je poternicu za bivšim krajinskim predsednikom Milanom Martićem, koji služi 35-godišnju kaznu u Litvi, na koju ga je osudio Haški tribunal. I dok je za Martića, po ovdašnjim aršinima, i 35 godina malo, Tomislav Merčep, ratni komandant najgorih koljača srpskih civila, čije se suđenje na tom istom zagrebačkom sudu oteglo u nedogled, uvrštava se u državne protokole na proslavama značajnih godišnjica.

Sutra: Hrvatska u EU (4): Nova evropska sirotinja

POVEZANE VESTI

Utorak 22.07.2014. 08:29
jos malo i svi ce rvati u lijepu njihovu eu.
Utorak 22.07.2014. 09:16
Јован Дучић - Сину тисућљетне културе: https://www.youtube.com/watch?v=YGqqRpqsDo8
Utorak 22.07.2014. 09:17
Htjeli su mnogo, a dobili k... s paštom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online