Nakon podizanja predloga optužnice protiv kosovskog predsednika, bivšeg lidera OVK, Hašima Tačija, oglasio se i Stejt department.

Naime, portparol Stejt departmenta je izjavio da SAD smatraju da je podnošenje predloga optužnice za ratne zločine protiv Tačija i još devet osoba, koje je objavila kancelarija nezavisnog Specijalizovanog tužilaštva, korak napred ka pravdi i procesu pomirenja na Zapadnom Balkanu.

SAD su pozvale Specijalizovana veća Kosova i nezavisnu kancelariju Specijalnog tužilašta da se pridržavaju svog mandata, dok slučaj napreduje kroz pravosudni sistem i ocenile da je iza ove objave proces koji traje 20 godina, prenosi Glas Amerike.

“Ovaj korak je neophodan da bi se unapredila vladavina prava i dobila pravda za žrtve na Kosovu, a zemlja se odmakla od ovog strašnog perioda i pridružila evro-atlantskoj zajednici”, zaključuje se u saopštenju.

Specijalizovano tužilaštvo u Hagu podnelo je Specijalizovanim većima Kosova na ispitivanje optužnicu u deset tačaka protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija i drugih lica, koja se “terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje”.

U optužnici se navodi da Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.

6 COMMENTS

  1. “…ka pravdi i procesu pomirenja” Амерички коментари! Уз помоћ та два криминалца Амери нас муче 20 година.

  2. To je znak kraja podrzavanja, nista nece biti od “Republjik Kosova”! Doslo je vreme svescenja. Koji su razlozi, upuceni mogu da odgonetnu.

  3. “Podignuta optuznica”. Pa i najnaivnijem detetu je jasno da ce ta optuznica i sudjenje zlocincima sa Kosova, posluziti samo njima da “speru ljagu” sa njihovih imena i opravdaju sva sto su radili na toj Srpskoj pokrajini, da bi je oteli od Srbije. Pa zar se zaboravlja koliko ljudi, potencijalnih svedoka tih zlocina, je pobijeno. Ono sto nije pobijeno je potplaceno. Pa ne misli valjda niko da su ti monstrumi naivni, te da se nisu za sve ove godine, pripremili za ovu lakrdiju od sudjenja.

  4. Oni dvama koji su podignute optuznicebsud njih tereti zato stosu ubili albance jer za skjavele nista toga jer viste bili i ostali teroristi najgorji na planeti

  5. Pozdrav svima

    Nigde u politici se ne desava da je jedan parlamentarac duzan da govori Istinu ako se tice Nacionalnih interesa.
    stoga je vise jasnije da se ovde radi o klasicnoj Obmani i sudu koji je Istrumentalizovan od strane Zapadnih Ljudi ne bi li se svelo kraju , delo svih onih struktura drzavnih kao i Firme koje su dovedene na Kosovo radi svojih licnih Ekonomskih Interesa kao i geo strateskih.
    Suludo bi bilo da se sada Tachi osudi jer nema logike, taj sud koji, je u stvari sud u obliku Haskog Tribunala ima samo jedan cilj a to je da, se pokaze javnosti da se radi o ravnopravnosti svih Gradjana i ujedno, time kroz oslobadjajuce presude da zavrsni udarac Okupaciji nase Teritorije i legalizuje Bombardovanje nase Zemlje i ujedno legalizuje sve ono sto se desavalo na Kosovu sa pricom kako je moralo tako da bude zbog Albanaca koji su ugnjetavani ..
    znaci ovo je definicija za zavrsni rad i time u sustini Dzelati koji su nam nametnuli sve ovo sto nam se desava postaju, oficijalni sefovi pokrajine Kosovo uz sluge Albance koji ce i dalje sanjati o svojoj zemlji u kojoj se nista nece pitati.
    kratko i jasno

    pozdrav

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here