Foto: MN Press
KK Crvena zvezda KK Budućnost

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Budućnost 71:63 u derbiju 2. kola ABA lige odigranom u hali “Aleksandar Nikolić”. 

Zvezda je odlično ušla u meč i kontrolisala igru tokom prvog poluvremena, da bi se u 3. četvrtini Budućnost vratila i potpuno preokrenula. Utisak je bio da su domaći košarkaši potpuno stali, ali se na startu 4. četvrtine Zvezda vraća serijom 14:0 i ponovo preokreće meč u svoju korist za novu pobedu u ABA ligi.

Od starta meča Zvezda je igrala dobro i nametnula svoj ritam Podgoričanima. Odbrana je finkcionisala , dok su u napadu crveno-beli uspevali da održe prednost tokom prvog dela za 37:29.

U nastavku, Budućnost “dodaje gas” i potpuno se vraća u meč serijom od 14:0 i dolazi do vođstva 40:37. Koliko je Zvezda bila loša u ovom periodu pokazuje i to da igrači crveno-belih punih pet minuta treće četvrtine nisu uspeli da dođu do koša.

Serija je prekinuta tek kada je Volters presekao loptu i dodao iza leđa do Mitrovića.

 

Zanimljivo tokom ovog perioda domaći košarkaši su upisali 8 poena, a sve ih je postigao Mitrović. Sa druge strane, Budućnost je iskoristila slabu igru Zvezde i najviše zahvaljujući Di Džej Siliju stigla do preokreta i zadržala prednost.

Odlučujuća četvrtina započela je ukradenom loptom Mitrovića, i potom poenima uz faul koji su dodatno pokrenuli i njegove saigrače.

Tako je i Kalinić pogodio za tri, a igra u odbrani ponovo je ličila na onu iz prvog poluvremena. Ovakva igra uticala je i na šut pa je i Volter pogodio za tri i prednost Zvezde je vraćena na +7.

Posle nove ukradene lopte Kalinića, serija Zvezde je iznosila 11:0, a Aleksandar Džikić je tajm-autima pokušavao da prodrma svoje igrače.

Tako je na samo 4 minuta Zvezda je imala +10. Do kraja, Zvezda je zadržala prednost i upisala i drugu pobedu u ovoj sezoni.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Luka Mitrović sa 19 poena, dok je Nikola Kalinić upisao 13.

Sa druge strane, Di Džej SIli je imao 19 poena, a Vili Rid 15.

     

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here