ABA: Partizan “popio” Cedevitu na eks

0

abaliga.com/Marin Sušić/KK Cedevita
Detalj sa meča prvog kruga iz Zagreba
 

Bila je ovo jedna od najboljih utakmica "parnog valjka" od početka regionalnog takmičenja tokom kojeg su izabranici Duška Vujoševića imali brojne oscilacije u igri i probleme sa povredama.

Fantastično je Partizan otvorio utakmicu. Serija od 12:0 "zaledila" je goste koji u tim momentima nisu znali šta ih je snašlo. Tek u sedmom minutu Gordić je sa linije za slobodna bacanja bio polovičan i ujedno postigao prve poene za svoj tim, koji je loptu kroz obruč iz igre prvi put probacio tek u 10. minutu!

Aleksandar Pavlović bio je najraspoloženiji na utakmici i upravo je on, uz povremenu pomoć Mihajla Andrića, čuvao stečenu prednost iz prve deonice.

Cedevita je sredinom drugog kvartala uspela da se konsoliduje, ozbiljnije pripretila rivalu, ali je Duško Vujošević tajmautom "sasekao" nalet gostiju.

U nastavku utakmice Partizan je imao šansu da stekne i prednost od 20 poena, koliko ih je Cedevita savladala u prvom krugu, ali mu u tim momentima šutevi spolja nisu polazili za rukom, tako da će tim iz Humske, ukoliko želi da izbegne "večiti derbi" u polufinalu, morati da ima pobedu više od Hrvata. 

Igralo se uglavnom koš za koš do kraja utakmice, a tačku na istu stavio je kapiten Dragan Milosavljević trojkom na tri minuta do poslednjeg zvuka sirene.

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

40. minut – Utakmica je završena.
37. minut – Dragan Milosavljević pogađa trojku, ali Luka Babić vraća istom merom.
34. minut – Crvno-beli čuvaju prednost – 70:57.
32. minut – Gosti su bolje počeli poslednji period, postigli četiri uzastopna poena, ali ih je Andrić "smirio" pogodivši za tri poena.
30. minut – Treća deonica je završena. Partizan vodi – 60:44.
29. minut – Andrić pogađa još jednu trojku. Crno-beli na "plus 16".
28. minut – Gosti se ne predaju, ali Pavlović igra najbolji meč ove sezone (53:42).
26. minut – Cedevita spustila zaostatak na 10 poena, Vujošević traži minut odmora.
24. minut – Gagiću sviran sporan prekršaj. Burnom reakcijom omogućio je sudiji da mu pokaže i tehničku, a pa je zbog pet ličnih grešaka nekadašnji reprezentativac Srbije morao da napusti parket. 
22. minut – Mačvan zbog prigovora dobija tehničku. Vujošević vidno iznerviran reakcijom svog igrača odlučuje da ga zameni. U igru je ušao Bogdanović.
21. minut – Treća četvrtina je počela. Po dva poena na obe strane.
20. minut – Odigrana je "izolacija" za Marinkovića koji je promašio zicer, a Milutinov monstruozno prikucava loptu u koš. Prvo poluvreme je završeno – 39:24.
19. minut – Centar gostiju Miro Bilan muči Milutinova i Gagića. Obojica imaju po tri prekršaja. Pavlović sa dve trojke zaredom čuva prednost.
18. minut – Uspeli su Zagrepčani da spuste zaostatak ispod 10 poena, ali je Andrić novim dalekometnih hicem vratio stvari na svoje mesto (31:20)
15. minut – Andrić je ušao umesto Pavlovića i sa pet uzastopnih poena vratio dvocifreni suficit (24:14), a onda je iz kontre Dalo dodatno povećao prednost (26:14).
13. minut – Posle novih poena Gordića, Duško Vujošević primoran da zatraži tajmaut.
12. minut – Gosti se konsolidovali, "valjak" drugu deonicu počeo promašajima iz igre, ali i jednim sa linije za slobodna bacanja.
10. minut – Završena je prva četvrtina. Partizan vodi 16:7.
7. minut – Upisao se i najbolji pojedinac Partizana ove sezone, Milan Mačvan. Prednost već dvocifrena. U sledećem napadu oporavljeni Đorđe Gagić ubacuje oba slobodna bacanja (12:0). Nemanja Gordić sa penala ubacuje prvi poen za Cedevitu.
6. minut – Pavlović je i van linije 6.75 otvorio koš Cedevite, a nedugo zatim Milutinov sa penala povećava prednost na 8:0.
4. minut – Vanja Marinković je sjajnim prodorom povećao prednost domaćih (4:0).
2. minut – Pavlović sa polu-distance donosi prvo vođstvo Partizanu.
1. minut – Utakmica je počela. Nepreciznost na obe strane…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here