ABA: Partizan se provukao u Valjevu

0

abaliga.com/KK Metalac Farmakom/Foto studio ART
Predvodnik crno-belih: Aleksandar Pavlović
 

Ovim trijumfom četa iz Humske se izjednačila na tabeli sa trećeplasiranom Cedevitom, mada Zagrepčani u nedelju gostuju Igokei.

Domaćin je favoritu pružio jak otpor toko mčitavog toka susreta, međutim, nije imao dovoljno iskustva da u krucijalnim momentima privede situaciju u svoju korist. Vođena je bespoštedna i ujednačena borba, naročito u drugom poluvremenu, ali je Partizan u poslednjih pet minuta meča na "mišiće" i "suvi" kvalitet sprečio dramu i eventualni neslavan epilog.

Klub iz Humske imao je petoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je bio Milan Mačvan sa 15 poena. Sjajno je odigrao Aleksandar Pavlović, naročito u završnici, sa 14 koševa, osam skokova i četiri asistencije, dok su po 13 ubacili Nikola Milutinov, Dragan Milosavljević i Đorđe Gagić.

U dresu Metalca blistali su Marko Ljubičić sa 19 poena uz po pet skokova i asistencija, te Dušan Kutlešić sa 16 poena i četiri ukradene lopte.

SASTAVI TIMOVA:
METALAC: Malešević 8, Protić, Kutlešić 16 (4 ukrl), Majstorović 9, Jevtović 9, Jošilo 6, Ljubičić 19 (5 sk, 5 as, 10-6 za dva), Rakićević 2, Radulović, Todorović 3, Vuksanović, Dunđerski.
PARTIZAN: Pavlović 14 (8 sk, 4 as, 5 izgl), Tepić 3 (4 as), Murić 9, Marinković, Dalo, Milutinov 13 (8 sk), Milosavljević 13 (5 sk, 5-2 za tri), Mačvan 15 (7-6 za dva), Gagić 13, Andrić 3, Milutinović, Bogdanović.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut – Kraj utakmice.
38. minut – Iskustvo gostiju dolazi do izražaja. Milosavljević je izvukao faul Kutlešića uz pogodak (76:68). Identična situacija na suprotnoj strani. Ljubičić je bio glavni akter. Andrić cepa mrežicu iz ćoška, Partizan je ponovo na plus deset.
36. minut – Trojka za Valjevce. Jošilo je bio precizan. Pavlović na drugoj strani precizan u šutu za dva.
34. minut – Sada briljira Majstorović. Adut Valjevaca pogodio je uz prekršaj MIlutinova. Pogodio je dodatno bacanje i približio svoj tim (67:65). Gagić je precizan za dva.
32. minut – Nadahnut je MIlutinov. Centar crno-belih poentirao je sa linije za slobodna bacanja,  a potom je Murić bio precizan nadmudrivši čuvara. Partizan se ponovo odlepio (67:60). Majstorović je siguran u šutu za dva.
30. minut – Milutinov odmah poravnava silovitim zakucavanjem. Partizan u zoni 1-3-1. Greška u koracima raspoloženog Ljubičića, a to koristi Milutinov pogotkom uz faul. Kraj treće deonice.
28. minut – Jevtović je pogodio iz velike daljine, nerešeno je (58:58). Ljubičić je ponovo doneo vođstvo svom timu.
26. minut – Kutlešić je izvukao prekršaj Daloa, a zatim ga je Mačvan posle zvižduka žestoko udario. Nesportska za krilnog centra Partizana. Precizan je Kutlešić sa linije penala. Mačvan se ispravio poenima.
24. minut – Ponovo je Ljubičić precizan. Vodi Metalac prvi put na utakmici. Milutinov prekida niz domaćih.
22. minut – Todorović je precizan u šutu za tri, a Majstorović se nadovezuje košem iz reketa. Prišao je Metalac na minus tri (46:43). Milutinov je iskoristio nepažnju čuvara, a uzvratio je Ljubičić.
20. minut – Ljubičić je iskoristio bacanja, ali je u dodatnom napadu Radulović pogrešio u koracima. Andrić je promašio trojku, ali Kutlešić na drugoj strani nije (45:38). Kraj prvog poluvremena.
19. minut – Nastalo je komešanje posle dodatnog bacanja Gagića. Jevtović i Murić su gradili pozicije, a Slovenac je upotrebio prekomernu silu i oborio rivala. Stvorila se gužva, čak je i trener Duško Vujošević ušao na teren da smiri svog igrača. Sudije su ostale neme. Ipak, u sledećem napadu Ljubičić je svesno išao na Murića i isprovocirao tehničku grešku.
18. minut – Mačvan je poentirao uz faul Maleševića. Pogodio je i dodatno bacanje. Ljubičić je zatim pogodio za dva. Kutlešić je odličan. Dokopao se ofanzivnog skoka i nadmudrio MIlutinova. Ljubičić je pogodio trojku. Šest vezanih poena domaćina.
16. minut – Andrić je ponovo pokušao van linije 6.75, ali je bio neprecizan. Milutinov je bio najviši u skoku i pogodio. Brz napad Metalca, Kutlešić je siguran za dva. Mačvan je prekršajem zaustavio Maleševića, a Đokićev pulen ne greši sa penala.
14. minut – Tepić je odlino proigrao pavlovića, koje se nije libio da pokuša za tri poena i bio je uspešan. Potom je Gagić ispravio promašaj Milosavljevića (34:22).
12. minut – Nastavlja Edo Murić tamo gde je nastavio u uvodnoj četvrtini. Pogodio je za dva. Uzvratio je Majstorović iz iste pozicije, ispod koša. Jevotvić je zaustavljen faulom i bio je precizan sa linije za slobodna bacanja.

10. minut – Murić se vratio. Slovenac je žustro zakucao loptu u koš iz kontre, a zatim je posle poena Jošila pogodio van linije 6.75. Kraj prve deonice.

8. minut – Igra se u serijama. Posle koša Mačvana, Pavlović je dodao trojku (18:9). Malešević je uzvratio dalekometnim hicem. Rasplamsala se borba.
6. minut – Serija Metalca 7:0. Jevtović je ukrao loptu i zakucao u kontri. Prekida to Pavlović sa penala.
5. minut – Malešević je najzad probio led košem za domaćina. Ipak, Tepić je siguran na drugoj strani, a potom posle krađe akciju završava Saša Pavlović. Tajm aut je zatražio Vladimir Đokić. Odlična reakcija Valjevaca. Kutlešić je vezao pet poena. Sada je minut odmora zatražio Vujošević.
3. minut – Mačvan je ponovo pogodio, za razliku od promašaja Kutlešića i Jevtovića na drugoj strani. Trojka za crno-bele deloje Milosavljevića.
1. minut – Utakmica je počela. Metalac nije iskoristio prvi napad, a potom je Milan Mačvan fauliran. Precizan je krilni centar sa penala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here