ABA: Rutinska Zvezda za jadransku maksimalu

0

Adut crveno-belih: Bek Stefan Jović
 

Izabranici trenera Dejana Radonjića zabeležili su peti trijumf u ABA ligi ove sezone i tek četvrti u Zadru u 12 međusobnih susreta. Crveno-bele je predvodio kapiten Luka

Mitrović sa 16 poena i šest uhvaćenih lopti, a Čarls Dženkins i Nikola Kalinić dodali su po 14. Boban Marjanović je dominirao pod koševima uhvativši 13 lopti, dok je američki plejmejker Markus Vilijams zabeležio sedam poena i osam asistencija.

 

U redovima domaćih istakao se Kraljević sa 14 koševa, Ive Ivanov je zabeležio 12, dok su dvocifreni bili još Sobin i Florens sa 11 poena.

 

Zvezda je od samog starta stavila domaćinu do znanja da je u Zadar došla po bodove. Kontrolisala je dešavanja i sa "pola gasa" rutinski izvojevala pobedu. Tokom drugog poluvremena konstantno je održavala dvocifrenu prednost i vratili se na lidersku poziciju koju dele sa Budućnošću, koju dočekuju narednog vikenda.

 

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut – Kraj utakmice. Rutinska pobeda Crvene zvezde.
36. minut – Rapsodija Nikole Kalinića. Krilo Zvezde ubacilo je trojku i održalo prednost gostiju.
34. minut – Visoka prednost crveno-belih omogućava im nešto laganiji pristup u odbrani. Igra se koš za koš.
32. minut – Dženkins je za 12 minuta na parketu postigao 14 poena, a u poslednjih 30 sekundi već tri greške. Najpre je dva puta napravio faul, a onda se zaigrao i izašao u aut. Ispravlja Jović njegove greške pogotkom iz velike daljine.
30. minut – Ivanov je pogodio za Zadar, a Majk Cirbes u stilu Miroslava Raduljice, košem iz "nehata", poentirao za crveno-bele. U poslednjoj sekundi Dženkins pogađa još jednu trojku za plus 17. Kraj trećeg kvartala.
28. minut – Dženkins polako, ali sigurno vraća formu. Postigao je bek Zvezde trojku i zabeležio 11 poena.
26. minut – Treća trojka Florensa. Na drugoj strani Kalinić pogađa uz faul. Domaćin tokom većeg dela meča igra zonsku odbranu.
24. minut – Bošnjak je pogodio trojku i prekinuo niz crveno-belih, koji su bili na 14 poena suficita. To je bila najveća prednost za goste. Vilijams pogađa trojku, njegov sedmi poen. Sve je postigao u ovoj deonici.
21. minut – Završen je veliki odmor. Ramljak je napravio tehničku nad Dangubićem, koji je bio polovičan sa linije penala. Vilijams u nastavku napada siguran u pokušaju za tri poena.
20. minut – Vilijams "prodaje" asistencije. Sakupio je već pet posle dodavanja Laziću. Florens je na drugoj strani pogodio van linije 6.75. Marjanović je siguran sa penala posle prekršaja Sobina. Još jedna trojka Florensa. Vraća Nemanja Dangubić istom merom. Kraj prvog poluvremena.
18. minut – Mitrović je vezao pet poena i stigao do kote 12. Najpre je ispravio promašaj Marjanovića, a u sledećem napadu ubacio trojku.
15. minut – Sada se igra koš za koš. Dženkins je ponovo siguran za dva. Već šesti poen Amerikanca. Zakucavanje Kraljevića posle asistecije Florensa podiglo je prisutne na noge.
13. minut – Dženkins je posle prodora poentirao, a unrto u kontri bio izblokiran na polaganju.
11. minut – Počela je druga četvrtina. Tehnička za stratega domaćih Anta Nazora, međutim, Dženkins nije iskoristio bacanje. Sudije odmah prave kompenzaciju dosudivši prekršaj u napadu Cirbesu, a interesantno, publika u Zadru salvama zvižduka "nagradila" je arbitra posle ove odluke.
10. minut – Kraj prve deonice. Prišli su domaći na pola koša, ali su Blažič sa penala, a potom i Kalinić osigurali Zvezdi plus pet pred prvi odmor.
8. minut – Ponovo gosti prave mini seriju 5:0. marjanović i Kanlinić odmakli su Zvezdu na šest poena prednosti.
5. minut – Kapiten gostiju Luka Mitrović inicirao je seriju 5:0, koju je prekinuo Ramljak.
3. minut – Festival promašaja na obe strane. Za dva minuta igre viđen je samo jedan poen crveno-belih sa penala. A sada Sobin postiže prve poene iz igre.
1. minut – Utakmica je počela.

 

SASTAVI TIMOVA:

ZADAR: Bašić, Segarić, Ivanov 12 (6 sk), Kraljević 14 (9 sk), Vraneš 2, Sango, Sobin 11, Širko, Bubalo, Ramljak 6, Bošnjak 7, Florens 11 (9-3 za tri).

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 7 (8 as), Rebić, Dangubić 5, Mitrović 16 (6 sk), Lazić 2, Blažič 4, Kalinić 14, Marjanović 7 (13 sk), Tejić, Dženkins 14, Jović 5, Cirbes 5.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here