ABA: Zvezda demonstrirala silu u Zagrebu

0

Detalj sa poslednje utakmice starih rivala: Džerel Blesingejm i Branko Lazić
 

Zagrepčani brane trofej najboljeg u regionu, a do njega su došli pobedivši upravo crveno-bele u polufinalu Fajnal-fora. Pojedini igrači beogradskog kluba, u prvom redu Jaka Blažič, najavili su veliki motiv da se revanširaju rivalu. I to su dokazali na delu.

 

Duel je već posle uvodnih deset minuta igre bio lišen rezultatske neizvesnosti. Četa trenera Dejana Radonjića demonstrirala je silu, potencijal u punom sjaju i granitnu odbranu, što je rezultiralo deklasiranjem velikog rivala. Na kraju treće deonice bilo je najvećih plus 31 na kontu Beograđana, a Cibona je do kraja uspela da ublaži poraz.

 

Plejmejker Markus Vilijams odigrao je doktorsku partiju za svega 21 minut na parketu. Već u 15. minutu stigao je do osmog uspešnog dodavanja, a početkom trećeg kvartala zabeležio je dabl-dabl. Meč je okončao sa 19 poena, 11 asistencija i 6 skokova (indeks korisnosti 29). Njemu uz rame bili su Majk Cirbes i Boban Marjanović sa po 15 koševa, dok je Nikola Kalinić dodao 13.

 

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut – Sigurna i ubedljiva pobeda Zvezde u Zagrebu. Dangubić je košem stavio tačku.
39. minut – Seriju Zagrepčana 10:0 prekida Cirbes 15 košem.
35. minut – Zvezda održava visoku prednost i mirno privodi meč kraju.
32. minut – Četvrta trojka za "vukove sa Tuškanca". Jagodić-Kuridža je siguran.
30. minut – Lalić je zaradio tehničku grešku, Dženkins sigiuran sa penala. Odmah potom, nesportska je dosuđena klupi Cibone. Marjanović je polovičan sa linije slobodnih bacanja. Kraj treće deonice.
26. minut – Doktorska partija Markusa Vilijamsa. Amerikanac je ubacio treću trojku za svoj 17 poen. Kalinić ponovo zakucava u sledećem napadu.
25. minut – Rozić je pogodio uz ličnu grešku Lazića, a siguran je i sa dodatnog bacanja. Vilijams odmah trojkom prekida mini seriju rivala (5:0).
21. minut – Nameran prekršaj Marina Rozića na Cirbesu. Nemac siguran sa penala, a u nastavku napada pogađa na deseto uspešno dodavanje Vilijamsa.
20. minut – Ponovo se Zvezda vratila na plus 23. Dženkins je ukrao loptu, nesebično u kontri uposlio Mitrovića, koji zakucavanjem završava prvo poluvreme.
16. minut – Plej gostiju Markus Vilijams već posle 16. minuta na kontu ima čak osam asistencija, uz sedam poena.
14. minut – Odlično dodavanje Vilijamsa, jednom rukom, do Blažiča. Slovenac je pogodio uz faul.
13. minut – Slaven Rimac traži minut odmora posle kontre i devetog poena Kalinića.
12. minut – Cirbes je nepropisno zaustavljen, a potom je bio siguran sa penala. Nemac je vezao četiri poena.
11. minut – I Jović se upisao u strelce posle prodora. A, zatim, odmah krade loptu i ponovo pogađa za dva.
10. minut – Kalinić je siguran u prodoru, a u narednom napadu brutalno zakucava koš Cibone za velikih 13 poena prednosti. Cirbes u posledjoj sekundi pogađa i postavlja konačan rezultat posle prve deonice.
8. minut – Markus Vilijams je naskočio i pogodio, a sličnu stvar na drugoj strani je uradio Blesingejm.
6. minut – Branko Lazić se vratio na parket posle povrede i pogodio prvu trojku na meču za Zvezdu, a već u sledećem napadu isto je uradio Nikola Kalinić.
4. minut – Lalić posle četiri minuta trese mrežicu Crvene zvezde, a posle greške Mitrovića i Blesingejm.
2. minut – Još jedan lagan pogodak za gorostasa crveno-belih. Mitrović se nadovezao.
1. minut – Utakmica je počela. Prvi napad ima Cibona. Zvezda se odbranila. Prvi koš za goste delo je Bobana Marjanovića.

 

SASTAVI TIMOVA:
CIBONA: Kus 5, Blesingejm 4, Rozić 14, Jagodić-Kuridža 9 (5 sk), Barać, Slavica, Lalić 10, Mavra 1, Siriščević 10 (6 sk), Žižić 4, Gabrić 6, Van Ostrum 1.
CRVENA ZVEZDA: Vilijams 19 (6 sk, 11 as, 4-3 za tri), Rebić, Dangubić 5, Mitrović 4 (6 sk), Lazić 5, Blažič 5, Kalinić 13, Marjanović 15, Tejić, Dženkins 3, Jović 4, Cirbes 15 (5 sk, 7-5 za dva).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here