ABA: Zvezda na doček 2015. sa 15-0!

0

abaliga.com/Crvena zvezda Telekom
Blistao u pobedi nad Cibonom: Nikola Kalinić
 

Iako su crveno-beli od poečtka do kraja vodili protiv Zagrepčana, utakmica je odlučena tek početkom poslednje deonice kada je Zvezda serijom 17-4 došla do 18 poena viška (74:56).

Cibona se u finišu trećeg perioda približila na samo pet poena zaostatka, ali na startu poslednje četvrtine Kalinić je ubacio dve trojke i pokrenuo lavinu poena, kojima su crveno-beli započeli konačan beg.

Kalinić i Cirbes bili su veoma raspoloženi u tom periodu, pa je tu praktično i rešeno pitanje pobednika.

Boban Marjanović bio je najbolji sa deset poena, deset skokova i tri asistencije, dok je Nikola Kalinić bio najefikasniji sa 15 poena i četiri uhvaćene lopte, 12 koševa dodao je Luka Mitrović uz šest skokova, a deset je ubacio sve bolji Branko Lazić.

Kod gostiju, najbolji je bio Dominik Mavra sa 20 poena i on je bio jedini dvocifreni u sastavu Cibone.

SASTAVI TIMOVA:
CRVENA ZVEZDA: Vilijams 2 (8 as), Rebić, Dangubić 4, Mitrović 12 (6 sk, 3-2 za tri), Lazić 10 (3 ukrl, 3-2 za tri), Blažič 8 (6-4 za dva), Kalinić 15 (6-3 za tri), Marjanović 10 (10 sk, 9-4 za dva), Tejić, Dženkins 7, Jović 3 (5 sk, 5 as), Cirbes 9.
CIBONA: Markota 8, Kus, Krušlin 2, Skokna, Jagodić-Kuridža 6, Slavica, Lalić 9, Mavra 20 (7-5 za dva, 4-2 za tri), Siriščević 5, Žižić 6, Gabrić, Ilievski 8.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut – Kraj utakmice. Serija Crvene zvezde je nastavljena.
38. minut – Blažič je ukrao loptu Siriščeviću i bio siguran u kontri. Samo što je Žižić promašio, Jović je preko celog terena poslao loptu Blažiču za nove lake poene. Izašao je Slovenac iz igre uz ovacije skoro 5.000 gledalaca, a u igri je Nikola Rebić.
35. minut – Cirbes je silovito zakucao uz ličnu grešku Krušlina, a potom se Markus Vilijams upisao u listu strelaca. Naskočio je kraj čeone linije i sa leve strane pogodio za dva. Nova maksimalna prednost domaćina 72:56.
32. minut – Odlična odbrana na startu poslednjih deset minuta meča. Kalinić se ispravio i pogodio za tri, a potom je Cirbes bio siguran iz reketa. Još jedna trojka Kalinića. Tajm aut Rimca. Serija domaćih 8:0.
30. minut – Ponovo se približila Cibona posle promašaja Kalinića, Cirbesa i Dženkinsa. Siriščević i Lalić sa četiri poena vratili su goste u igru. Kraj treće deonice 57:52.
27. minut – Branko Lazić je ostvario dvocifren učinak posle druge pogođene trojke. Žižić je nešto ranije položio za dva, a Luka Mitrović nastavio da šutem van linije 6.75 izluđuje Slavena Rimca 57:45.
24. minut – Žižić je faulov zaustavio Luku Mitrovića, a krilni centar crveno-belih bio je siguran sa linije za slobodna bacanja. Vlado Ilijevski siguran na drugoj strani u šutu za tri poena.

22. minut – Gosti udvajaju Marjanovića, a Zvezdin gorostas lucidno asistira Mitroviću. U narednom napadu pogodio je Ilijevski. Najzad se i Blažič upisao u listu strelaca. Odlična finta Bobija i skok u napadu, kojim je ispravio pokušaj Mitrovića.

20. minut – Rasplamsala se borba u smiraj drugog kvartala. Cibona je prišla na dva poena zaostatka, a onda je na scenu stupio MVP grupne faze Evrolige Boban Marjanović. dva puta zaredom je pogodio posle ofanzivnog skoka. Kraj prvog poluvremena.
18. minut – Zagrepčani hvataju priključak. Jagodić-Kuridža je položio loptu posle ofanzivnog skoka i asistencije Markote. Tajm aut je zatražio Dejan Radonjić.
16. minut – Taman što je Nikola Kalinić pogodio šut van linije 6.75, uzratui je Siriščević na drugoj strani. Beskompromisni Blažič je spasio loptu koja je bežala u aut i zaradio ovacije prisutnih u dvorani.
14. minut – Lazić je sa linije penala odveo Zvezdu na dvocifrenu prednost 32:22.

12. minut – Fenomenalna blokada Majka Cirbesa na Laliću koji je zakucavao loptu u koš, neposredno pošto je postigao koš.

Nemac ne staje. Već u narednom napadu ponovo je bio precizan.

10. minut – Kraj prve deonice. Dženkins je u smiraj početnog kvartala zabeležio četvrti poen, ali mu se revanširao Jure Lalić.
8. minut – Konačno se u listu strelaca Cibone upisao neko sem plejmejkera Mavre. Damir Markota je pogodio trojku.
7. minut – Stefan Jović je ubacio trojku posle dodavanja Marjanovića. Pre toga, Dominik Mavra je postigao i deseti koš za goste iz Zagreba.
5. minut – Opustio se Mavra i uzvratio pogotkom van 6.75. Marjanović se upisao u listu strelaca. Još jednom Mavra siguran u šutu za tri.
3. minut – Nemanja Dangubić je iskoristio brzopletost Ilijevskog i pogodio za dva, a potom je u Branko Lazić postigao drugu trojku za crveno-bele. Dominik Mavra je prekinuo niz Zvezde.
1. minut – Utakmica je počela. Trojka na startu delo je kapitena domaćih Luke Mitrovića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here