ABA: Zvezda, Partizan i Šarić u timu lige!

0

Demarkus Nelson
 

Dominacija i na klupskom i na individualnom planu. Crvena zvezda je regularni deo sezone u ABA ligi završila na prvom mestu i Fajnal for dovela u Beograd pa će srpski ljubitelji košarke imati priliku da kod kuće pogledaju ono najbolje što regionalna liga ima da ponudi. Doduše, ono uglavnom i dolazi iz Srbije, pa je samo 20-godišnji Dario Šarić, jedan od najtalentovanijih krilnih igrača Evrope, "uljez" u najboljoj petorci Jadranske lige.

Na sajtu regionalnog takmičenja je, naime, danas objavljen najbolji tim lige sastavljen 50 odsto od glasova navijača, a 50 odsto po mišljenju trenera, a u njemu dominiraju igrači srpskih giganata – Crvene zvezde i Partizana. Na poziciji pleja Zvezdin organizator igre Demarkus Nelson, koji je dobio 17,7 odsto glasova navijača i 21,9 odsto glasova stručnjaka. Ništa čudno pošto je u proseku beležio 9,7 poena, 3,3 asistencije, 3,1 skok i 1,5 ukradenu loptu po meču, a pritom je odrađivao neverovatan posao u defanzivi. Saigrač iz Zvezde Čarls Dženkins je, inače, zavredio 14,3 odsto glasova fanova regionalne košarke, ali i svega 6,25 odsto glasova trenera.

Od bekova je samo Partizanovo otkrovenje sezone Bogdan Bogdanović dobio više glasova – 40 odsto od navijača i ogromnih 43,8 odsto od stručnjaka (bio je prvi i u izboru za pleja). Kako i ne bi kada je ofanzivno bio nezaustavljiv i prosečno rivalima ubacivao 15 poena po meču, uz 4,1 skok, 3,9 asistencija i 1,3 ukradenu loptu.
Nisko krilo je Dario Šarić, koji je sa učinkom od 16,3 poena, 9,5 skokova i tri asistencije po meču pretekao Terensa Kinzija i Marka Simonovića (Šarić 31,9% u 57%, Kinzi 26,8 % i 9,5%, a Simonović 12,9% i 4,8%).

Žofri Lovernj je najbolje ocenjeni centar, pa je ostavio konkurenciju u glasanju za pozicije broj četiri i pet pošto mu je poverenje ukazalo 25,3 odsto navijača, odnosno 16,7 odsto trenera. Takvu podršku donela su mu 10,8 poena i 7,3 skoka po utakmici. Navijači su iza Lovernja kotirali Bobana Marjanovića (19,5%) i tu su se jedino mimoišli sa mišljenjem stručnjaka pošto su oni glasali za Jusufa Nurkića (27% na naspram 22% Marjanovića). Na kraju je, ipak, prihvaćen stav ljubitelja košarke kojima nije promaklo 9,7 poena, 7,3 skoka i 1,3 blokade po meču 2,22 metra visokog centra Crvene zvezde.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here