ABA: Zvezdi drama i novi rekord!

0

Fonet/A. K.
Blažič igra protiv svog neadašnjeg kluba
 

"Zmajčeki" su otvorili susret kao i snova. Tačnije, Klemen Prepelič. Četiri puta šutnuo je van linije 6.75 i svaki put bio precizan! Takoreći noćna mora za Zvezdine bekove. Neverovatna pucačka "zaraza" proširila se i na ostata tima, pa su trojkama izabranici Aleša Pipana održavali prednost od 5-8 razlike.

Ipak u drugoj deonici viđena je neka druga priča. Ona prava Zvezda, koja "grize" na svaku loptu i ne dozvoljava protivnicima lake šuteve. Kalinić je bio pokretačka snaga tima u tim trenucima u kojima su njegove klupske kolege i on uspele da prebace prednost u svoju korist (34:29). Olimpija se nije predavala, već je smireno tražila svoju šansu. Na veliki odmor "zmajčeki" su otišli minimalnom prednošću i bilo je jasno da nas u nastavku čeka drama.

Upravo to je i viđeno. Najveću prednost u tom delu utakmice imao je domaćin posle poena Dina Murića, odnosno dva slobodna bacanja Klemena Prepeliča u 29. minutu. 

Prednost se ubrzo istopila, a u poslednjem minutu bila je i prebačena. Povela je Zvezda 80:75, međutim, Marko Marinović je sa pet vezanih poena podigao atmosferu do tačke usijanja. Ipak, iskustvo i smirenija igra u poslednjih 60 sekundi doneli su Zvezdi 16 uzastopni trijumf i rekord po broju pobeda u nizu na Jadranu!

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

40. minut – Blažič trojkom u poslednjoj sekundi stavlja tačku na ovaj meč. Pobeda Zvezde 91:81.
40. minut – Alen Omić ubacuje jedno slobodno bacanje. Pitanje pobednika je rešeno pošto je Bobi oba puta bio precizan – 88:81.
40. minut – Kalinić umalo promašio zicer. Lopta se nekako "ušunjala". Omić promašuje sa metar i po, a posle Marinovićevog faula Jović stoprocentan sa linije za slobodna bacanja.
39. minut – Marjanović oba puta siguran sa linije penala
38. minut – Pet uzastopnih poena Marka Marinovića. Novo izjednačenje u "Stožicama" – 80:80.
37. minut – Zvezda je mini-serijom od 5:0 krenula u rešavanje pitanja pobednika. Gostojući trener, Aleš Pipan traži minut odmora.
33. minut – Marinović prvim poenima donosi novo izjednačenje, Kanacevič iz polukontre vraća dva poena prednosti "zmajčekima".
32. minut – Jović je polovičan sa linije za slobodna bacanja, a Bobi pogađa uz faul. Zvezda ponovo u prednosti – 73:71.
31. minut – Raspoloženi Blažič donosi izjednačenje (69:69), ali Mahkovic vraća prednost Olimpiji.
30. minut – Završena je treća četvrtina. Ljubljančani vode 69:67.
28. minut – Zvezda pokušava da stigne zaostatak, ali Olimpija igra odlično…
26. minut – Murić ponovo precizan, sada je sedam poena prednosti za Slovence. Radonjić traži tajmaut.
25. minut – Vilijams je potpuno dekoncentrisan. Pravi faul i dozvoljava Olimpiji laganih 2+1.
24.minut – Lazić zbog prigovora dobija tehničku. Nesmotren faul Vilijamsa dok je Zvezda u bonusu, Marineli sa dva slobodna bacanja povećava prednost.
23. minut – Prepelič nastavlja tamo gde je stao u prvom poluvremenu. Pogodio je novu (petu) trojku, a Vilijams sa poludistance spušta na novi minimalni deficit.
21. minut – Počela je treća četvrtina.
20. minut – Prvo poluvreme je završeno, Olimpija na poen prednosti – 47:46.
18. minut – Olimpija ne dozvoljava Zvezdi da se "odlepi", naprotiv. Sa pet poena Hrista Nikolova, "zmajčeki" dolaze u prednost (44:42).
16. minut – Crveno-beli vraćaju prednost (34:29). Kalinić već na 11 poena.
14. minut – Zaigrala je Zvezda agresivnije u odbrani i odmah smanjila na poen zaostatka.
11. minut – Druga deonica je počela, a drugom trojkom je otvara Marineli, koji nastavlja tamo gde je stao i u narednom napadu, ovoga puta pogađa za dva poena. Olimpija na "plus osam".
10. minut – Olimpija dalekometnim hicima zadržava prednost. Prva četvrtina je završena.
7. minut – Prepelič pogađa i četvrtu trojku. Žustra borba u Ljubljani – 16:13
5. minut – Prepelič "ne prašta"! Pogađa novu trojku za 11:9.
4. minut – U strelce su se upisali Dangubić i Tejić. Prepelič je sa dve trojke doneo prvo vođstvo Olimpiji, ali Lazić istom merom vraća prednost svojoj ekipi.
1. minut – Utakmica je počela. Po koš na obe strane (2:2).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here