Tanjug/AP
Milo Đukanović

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović objavio je da predsednik Milo Đukanović, „dok priča o navodnom poštovanju Ustava i zakona“, duguje 12,4 miliona evra poreza državi.

– Sada je valjda jasno šta se krije iza dizanja tenzija, priče o identitetu, ugroženosti… – napisao je Abazović na Tviteru.

​- Nema više nedodirljivih – dodao je tim povodom Abazović.

​Poslednjih dana rastu tenzije između predsednika Crne Gore i nove Vlade.

Podsetimo, Đukanović je 2. januara vratio na ponovno odlučivanje zakone koje je donela Skupština na sednici 29. decembra 2020. godine, među kojima je i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o slobodi veroispovesti. Samo dva dana kasnije, usprotivio predlogu nove vlade objavivši da nema uslova za opoziv sedam ambasadora kako je to predloženo.

Vladajuća parlamentarna većina je poručila da će ponovo izglasati sve zakone i staviti tačku na, kako su naveli, jeftin pokušaj blokade države.

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić je ocenio da taj potez Đukanovića najbolje pokazuje kako proces kohabitacije funkcioniše u praksi, navodeći da crnogorski predsednik nastavlja u višegodišnjem maniru da Crnu Goru tretira kao svoj feud.

Oštru poruku Đukanoviću uputio je i Abazović.

– Ako prekrši Ustav, smenićemo ga! – poručio je Abazović.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here