EPA/Boris Pejović

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović nema pravne mogućnosti da raspusti Skupštinu Crne Gore, kazao je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Poslanici crnogorskog parlamenta trebalo bi sutra da raspravljaju o predlogu predsednika države Mila Đukanovića za skraćenje mandata Skupštini.
– On (Đukanović) je iskoristio pravnu mogućnost koju mu Ustav daje da predloži skraćenje mandata Skupštini. Na poslanicima je da sutra odluče da li žele da im se skrati mandat ili ne. Mislim da je opšte raspoloženje da ne žele da im se skrati mandat – kazao je Abazović novinarima u Nikšiću, nakon što je prisustvovao uništavanju zaplenjenih cigareta.
On je napomenuo da Đukanović ima samo jednu mogućnost, a to je da poveri mandat Miogradu Lekiću.
– To je sve što može da uradi, sve ostalo je pravno nasilje. Mislim da nakon svega što je uradio u prethodnom periodu i glasanjem njegovih poslanika za 43. Vladu, najmanje na šta ima pravo je da nas politički maltretira i pokušava da pronađe nekim protivzakonitim delovanjem prinudi nekoga da uradi nešto – poručio je Abazović.
– Ako poslanici budu želeli da idu na izbore, ići ćemo na izbore. Ako ne budu želeli, znaju se procedure – dodao je.
U crnogorskoj javnosti se već spekuliše da poslanici, njih većina, neće ni prihvatiti da se na sutrašnjoj sjednici u dnevni red uvrsti Đukanovićeva inicijativa o skraćenju manadata postojećem skupštinskom sazivu.

1 COMMENT

  1. Док ви спремате седницу Мило већ прети, уцењује и потплаћије посланике да гласају онако како њему одговара !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here