EPA/Georgi Licovski
Dritan Abazović

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da ima pozitivno mišljenje o kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju i njegovoj borbi protiv korupcije, kao i da podržava njegovu ideju po pitanju ZSO, koja, kaže, ne bi trebalo da bude zasnovana na etničkoj osnovi, jer bi to povećalo podele i produbilo podele.

– Na Kosovu ne mogu biti opštine koje su srpske ili albanske, jer su sve one jednake kao opštine koje pripadaju građanima bez razlike. Prema ovom obrazloženju, Kurtijev pristup je pozitivan za region – kazao je Abzović.

Na konstataciju da albanski premijer Edi Rama važi za kosmopolitu, iako ga optužuju da je korumpiran, dok je Kurti nacionalista, iako za njega nema takvih optužbi, Abazović je rekao da je “drugačije rezonovanje kada su u pitanju zemlje koje nisu bile u Jugoslaviji”.

– Nacionalizam je postao oruđe kontrole za korumpirane političare… i kad god korumpirani treba da podignu napetost, koriste ovo drugo – rekao je Abazović.

On je dodao i da nacionalistička retorika u bivšoj Jugoslaviji, posebno u Crnoj Gori, služi kao maska ​​ili paravan za lične agende i interese.

Abazović je naveo i da je Crna Gora multietnička i multireligijska država, bez homogene grupe, i da u takvom društvu prava moraju biti garantovana svima jednako.

Tim više neko poput mene – političara koji etnički pripada albanskoj manjini – treba da se zalaže za jednaka prava – kazao je Abazović.

9 COMMENTS

  1. Vidi albanaca
    Kako znaju da ne treba ZSO da bude Srpska zajednica
    Ali albancima može sve
    Čudna ta demokratija

    🇷🇺☦️☦️☦️🇷🇺

  2. Narod kaze Neveruj t…Ovaj mali abazovic isto misli kao i Milo i kao Kurtic, samo se pretvara da je prijatelj Srbiji.ON govori sto od njega trazi zapad.Sve je u funkciji rata Zapada sa Rusijom.Srbija ne bi trebalo da formiranje ZSO da ceka na neprijatelja Kurtica i laznu EU.Mozda je velika zamka i formiranje ZSO jer bi time oteli KIM od svoje matice Srbije.Kosovo i Metohija je deo SRbije.Pokazalose da Zapad ima svoj cilj i da ni jedan sporazum ne postuju.Treba dobro razmisliti i njihovim podvalama i planovima,Sa gujom u djepu se ne pravi dogovor.

  3. SRBIJA ĆE KONAČNO BITI SA SVOJIMA GDE I PRIPADA. SRBIJA USKORO U EU I NATO, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ŽIVELA EVROPSKA- NATO SRBIJA SA SVIM EVROPSKIM DRŽAVAMA KOJIMA I SAMA PRIPADA.

  4. Taj EU je raskomado celi Balkan da im Budu Sluge . Kad pročitam komentare Srbija pripada EU 😩 Na Karti DA a u sistemu NE . Morate znati da Vatikan Vodi Politiku a SRBIJA je Pravoslavlje , Pogledajte šta je NATO pripremijo Rusiji od 1990 g

  5. Kurti hoce multietnicke opstine, to je OK. To i Srbija i rezolucija 1244 podrzavaju, jer u tom slucaju zasto bi se KiM izdvajala iz Srbije. Problem je sto je Kurti lazov, i nece da vidi reciprocitet za ZSO (a on ga je sam trazio); po istom osnovu kako su se siptarske opstine izdvojile iz Srbije, sada i srpske opstine hoce da se izdvoje iz KiM, i sa istim pravima. Ali ako Kurti nastavi da razmislja kao rasista – Hitler, onda ce tako i da zvrsi.

  6. Hmmm…i, sta…jedino se “Kosovo” moze formirati na etnickom principu???!!! Bojim se da nece da moze…

  7. U Crnoj Gori premijer Albanac islamske veroispovesti sa 4% glasova, a pravoslavni Srbi sa 37% posto stanovništva ne mogu u vladu??? Na srbskom Kosovu i Metohiji privremene institucije vode Albanci muslimani i proganjaju pravoslavne Srbe. U Severnoj Makedoniji muslimani Albanci preuzeše više od pola pravoslavne Makedonije, a pripremaju otimačinu i u pravoslavnoj Grčkoj. Jedino Albaniju vodi Rama pravoslavac :))) Obrni-okreni od Srba ne možete pobeći.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here